Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bottas efter kvalet: “Trea är inte idealt”

Från 2017
Uppdaterad 25.03.2017 09:56.
Valtteri Bottas sitter i sin bil.
Bild: xpbimages.com / All Over Press

Valtteri Bottas var inte helt nöjd med sin egen insats i kvalet i Melbourne. Han slutade trea men anser att han inte fick något bra varv.

Årets VM-serie i formel 1 har nu sparkat igång på allvar. I säsongens första kval på Albert Park i Melbourne var det Lewis Hamilton som var snabbast före Sebastian Vettel och Valtteri Bottas.

Bottas har inte haft det speciellt lätt i tidigare kval i Australien men nu fick han en fin start i Mercedes. Han kommer att stå i andra startled i morgondagens tävling.

– Trea är inte idealt och jag är inte helt nöjd med resultatet. Det är jag är glad över är det som stallet har gjort med bilen. Arbetet har gett resultat och vi kämpar i toppen.

– Jag fick inget perfekt varv men imorgon är dagen då det gäller som mest. Jag hoppas på en bra tävling och att vi får många poäng, sa Bottas på presskonferensen efter kvalet.

“Valtteri gjorde ett bra jobb”

För fjärde året i rad var det Lewis Hamilton som knep pole position i Melbourne. Under hela sin karriär har han varit kvalsnabbast sex gånger i Australien.

– Jag är stolt över stallet. Regeländringen har varit stor och det är en stor utmaning för alla. Vi har jobbat hårt för att få bilen att fungera.

– Valtteri gjorde ett bra jobb och det är bra för stallet. Det kommer att bli en tajt tävling, sa Hamilton på presskonferensen.

Diskussion om artikeln