Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fruktansvärda finländska fotbollsraden: Två dagar, fyra förluster, 3–14 i målskillnad

Från 2017
Eero Markkanen och Robin Lod hänger läpp.
Bildtext Eero Markkanen och Robin Lod är inte de enda som hängt läpp det senaste dygnet.
Bild: Lehtikuva

Det finns inget slut i sikte på den finländska fotbollsmisären. På två dagar har Finland förlorat fyra landskamper. Sergei Eremenko gjorde det enda målet då Finlands U19-juniorer föll med 1–4 mot Grekland i EM-kvalet.

Det är inte bara herrlandslaget som har förlorat en landskamp det senaste dygnet. Olika juniorlandslag har också åkt på stryk.

Det hela började på fredag.

Innan Finlands herrar förlorade med 0–2 mot Turkiet i VM-kvalet hann U21-landslaget möta Holland i Spanien. U21-landslaget förlorade med samma siffror som herrarna.

Två förluster på lördag

Sedan var det Finlands U17-landslags tur att försöka. U17-juniorerna mötte Tyskland i EM-kvalet på lördag och förlorade med 2–6 i Turkiet efter en minst sagt målrik match.

U17-landslaget stod för två av de tre mål Finland mäktade med under sammanlagt 360 landslagsminuter på fredag och lördag.

Sergei Eremenko spelade tidigare för FF Jaro.
Bildtext Sergei Eremenko hittade rätt för U19-landslaget.
Bild: All Over Press

Eremenko enda ljuspunkten på söndag

Fiaskoraden fullbordades då Finlands U19-landslag föll mot Grekland med siffrorna 1–4 i EM-kvalet och därmed med säkerhet missar slutspelet.

Matchen började lovande för Finland, som öppnade med Jarobekantingarna Sergei Eremenko och Serge Atakayi. Eremenko satte in 1–0 från straffpunkten efter 18 minuter.

Sedan bar den grekiska anstormningen resultat. Anargyros Kampetsis satte in två bollar då Grekland vände och vann med 4–1.

Hittills har fotbollsåret 2017 inte varit mycket bättre än det totala mörker som rådde år 2016.

Finlands herrlandslagsmatcher på fredag och lördag:
U21-landslaget: 0–2 mot Holland
Herrlandslaget: 0–2 mot Turkiet
U17-landslaget: 2–6 mot Tyskland
U19-landslaget: 1–4 mot Grekland.

Diskussion om artikeln