Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bottas nöjd men blickar framåt: ”Vi kan förbättra ytterligare”

Från 2017
Uppdaterad 26.03.2017 12:45.
Hamilton, Vettel och Bottas på prispallen.
Bild: xpbimages.com

Valtteri Bottas fick den start han önskade sig i Mercedes. Han tog sig upp på prispallen i sin första tävling med stallet.

Valtteri Bottas levererade i sin första tävling för Mercedes. Han startade loppet som trea och behöll den placeringen efter en stabil insats.

Bottas låg några sekunder efter stallkamraten Lewis Hamilton under stora delar av loppet och i mål skiljde det en dryg sekund till britten.

Det var en nöjd finländare som klev upp på prispallen efter tävlingen.

– Stallet har välkomnat mig och vi har jobbat hårt inför den här tävlingen. Allt gick bra men Ferrari var snabbare idag. Nu måste vi jobba vidare och vi är redo för det.

– Det är bra att börja men en pallplacering och vi kan förbättra ytterligare. Jag ser fram emot de kommande tävlingarna, sa Bottas på prispallen efter tävlingen.

Sebastian Vettel vann

Pallplaceringen var Bottas tionde i karriären och den första sedan tävlingen i Kanada i juni förra året. Segern i Melbourne gick till Ferrari och Sebastian Vettel.

– Det var en otrolig tävling. Det här var vad vi behövde. Det var riktigt roligt att köra idag och vi är verkligen lyckliga över den här starten, sa Vettel

– Grattis till Sebastian och Ferrari. Jag var tvungen att stanna tidigt då jag inte hade något grepp i däcken. Överlag var det en bra tävling för stallet, sa Hamilton.

Diskussion om artikeln