Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kari Lehtonen i storform för sent

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Kari Lehtonen, Dallas Stars
Bildtext Kari Lehtonen kan bli aktuell för spel i VM-turneringen.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Kari Lehtonen var en av Dallas matchvinnare då Stars besegrade New Jersey på bortaplan med 2-1 efter förlängning. Lehtonen har varit i prima form på sistone, men Dallas chanser att nå slutspelet är i praktiken grusade.

Dallas finländska målvaktsduo, Kari Lehtonen och Antti Niemi, har fått utstå kritik den här säsongen. Lehtonen har emellertid visat fina takter på sistone.

Den 33-årige finländaren har vunnit tre av sina fyra senaste matcher då han motat 94 av 98 skott. I de matcherna har hans räddningsprocent varit 95,9.

Också mot New Jersey var han en av Stars profiler då han räddade 20 skott. Hans bästa räddning i matchen kom i tredje perioden då Dallas låg under med 0-1. Hemmalagets Blake Pietila var öga mot öga med Lehtonen i numerärt underläge men finländaren drog det längre strået.

En knapp minut senare kvitterade Dallas genom Ales Hemsky.

- Ifall Kari inte skulle ha gjort den räddningen skulle matchen sannolikt ha varit över. Det var en stor parad då matchen stod och vägde, säger Dallas tränare Lindy Ruff till Stars webbsidor.

Segern över New Jersey höll Dallas teoretiska chanser att nå slutspelet vid liv. Men i praktiken är Dallas avsågat.

- Vi har inte tänkt på slutspelet på en längre tid. Vi tar en match i taget. Under de två senaste veckorna har vi spelat bättre i egen försvarszon och idag försvarade vi oss hyfsat, säger Lehtonen.

Filppula hittade nätmaskorna

Valtteri Filppula gjorde sitt andra mål för Philadelphia-tröjan då Flyers besegrade Pittsburgh i slaget om Pennsylvania med 6-2. Filppulas nionde mål för säsongen kom efter en tilltrasslad situation framför kassen. Fullträffen granskades av videodomarna innan den godkändes.

Filppula flyttade från Tampa Bay till Philadelphia då NHL:s transferfönster stängde i slutet av februari. Han har stått för 2+2 på 13 matcher i sin nya klubb.

Tack vare segern över Penguins höll Philadelphia sina slutspelsdrömmar vid liv. För att nå slutspelet måste Flyers emellertid vinna merparten av sina återstående matcher. Eventuellt till och med alla sju.

Programmet är inte längre tillgängligt
Valtteri Filppula målskytt då Philadelphia besegrade Pittsburgh - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Laine krasslig - spelade inte

Winnipeg Jets kommer däremot att missa slutspelet. Trots att man besegrade Vancouver i natt med 2-1 på hemmaplan.

Jets succérookie Patrik Laine var krasslig och medverkade inte i matchen.

Kampen om segern i nykomlingarnas poängliga är därmed oförändrad. Toronto var spelledigt så Auston Matthews och Laine delar fortsättningsvis på första platsen. Båda har stått för 34+27 den här säsongen.

NHL, slutresultat:
Detroit-Minnesota 3-2 efter förlängning

New Jersey-Dallas 1-2 efter förlängning
DAL: Kari Lehtonen 20/21

Pittsburgh-Philadelphia 2-6
PHI: Valtteri Filppula 1+0

Winnipeg-Vancouver 2-1

Anaheim-NY Rangers 6-3

Diskussion om artikeln