Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Förändringar att vänta när Finland möter Österrike

Från 2017
Uppdaterad 28.03.2017 16:16.
Markku Kanerva leder landslaget mot Österrike.
Bildtext Markku Kanerva leder landslaget mot Österrike.
Bild: EPA/TOLGA BOZOGLU

Finlands A-landslag i fotboll fick inte många dagar på sig att grämas över kvalnederlaget mot Turkiet. Istället är det chans till revansch, när Markku Kanervas landslag möter Österrike på tisdagskvällen.

Matchen Österrike - Finland spelas i Innsbruck klockan 21.45 och matchen kan ses i Yle TV2 och på Yle Arenan.

– Laguppställningen kommer att förändras från Turkiet-matchen. Vi har en viss grundtanke, men jag vill även se lite längre fram och kartlägga spelarnas beredskap att spela tuffa matcher. En sån chans har vi idag mot Österrike, säger Kanerva på Bollförbundets webbplats.

Truppen är så gott som i fullt slag med undantag för greklandsproffset Robin Lod, som dras med en smäll från kvalmatchen i Turkiet.

– Vi har analyserat Turkiet-matchen väldigt noga. Det fanns många goda element i vårt försvarsspel, men fotbollen är en sport där enskilda situationer blir väldigt avgörande. Vi lyckades också skapa situationer med stort bollinnehav i matchen, men frågan är om vi då fanns i rätt positioner, säger Kanerva filosofiskt.

Dagens motståndare: Österrike

Dagens motståndare Österrike ligger på fjärde plats i VM-kvalgrupp D efter fem matcher. Nationen har senast medverkat vid ett VM-slutspel 1998 i Frankrike, men fanns med bland de 32 lag som spelade EM i Frankrike sommaren 2016.

Laget inledde VM-kvalet ifjol med att slå Georgien på bortaplan i september 2016 med 2-1 och nådde sen 2-2 hemma mot Wales i oktober. Fyra dagar efter Wales-matchen föll laget mot Serbien i Belgrad med 2-3.

Kvalets stora missräkning så här långt för österrikarna kom den 12 november när laget i Wien förlorade med 0-1 mot Irland. För fyra dagar sedan återvände Österrike sen till segerstigen med en 2-0 seger över Moldavien.

Träningsmatchen Österrike - Finland visas utan svenskspråkigt referat i Yle TV2 och på Yle Arenan.

Finland och Österrike har mötts 13 gånger tidigare. Österrike har nio segrar mot Finlands tre. Den senaste matchen spelades 2012 i Klagenfurt. Finlands enda mål i 1-3 förlusten gjordes av Timo Furuholm.

Diskussion om artikeln