Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Världsettan visar upp sig Hangö i april?

Från 2017
Uppdaterad 28.03.2017 14:49.
Henri Kontinen slår ett backhandslag.
Bildtext Henri Kontinen kan mycket väl vara världsetta när han spelar i Hangö.
Bild: TASS / Barcroft Media/ All Over Press

Finlands förbundskapten Kim Tiilikainen har nominerat laget till Davis Cup-mötet med Madagaskar i Hangö i april. Publiken kommer sannolikt att få möjligheten att se världens bästa dubbelspelare i aktion.

Henri Kontinen, Harri Heliövaara, Patrik Niklas-Salminen och Eero Vasa är den kvartett som Tiilikainen tar med sig till Hangö för matcherna mot Madagaskar. Kontinen är det stora affischnamnet i sammanhanget och mycket talar för att han, när han anländer till Hangö, ligger etta på världsrankingen bland dubbelspelare.

Mötet med Madagaskar handlar för Finlands del om att undvika att ramla ur sin nuvarande grupp, Europa/Afrika-zonens grupp 2.

- Vi går in för drabbningen med gott självförtroende. Killarna kämpade oerhört bra även om vi förlorade senast mot Georgien. Jag hoppas vi får se samma kämparglöd och lagarbete i Hangö som vi såg i Tbilisi, säger Tiilikainen i Tennisförbundets pressmeddelande.

Matchen börjar med presskonferenser och lottningar i Hangö medan den första singelmatchen inleds den 7 april. Det är tredje gången Davis Cup ordnas i Hangö och spelas inomhus för första gången, i idrottshuset.

Diskussion om artikeln