Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Jonathan Lutz får Raseborgs stads kulturpris

Från 2017
Uppdaterad 03.04.2017 14:46.
Jonathan Lutz.
Bildtext Jonathan Lutz är bland annat lärare på Raseborgs medborgarinstitut.
Bild: Yle/ Bubi Asplund

Raseborgs kulturpris för år 2016 går till Jonathan Lutz. Han får priset för sin digra insats för det västnyländska sång- och musiklivet.

Motiveringen är att Jonathan Lutz verksamhet präglas av stor flit, mångsidigt kunnande och många kontakter. Han är också ett exempel på integrationen i samhället.

Kulturnämnden delar varje år ut pris åt en person, förening eller organisation som har främjat kulturlivet och bilden av Raseborg som kulturstad.

Allmänheten fick lämna in förslag på pristagare och nämnden fick ta emot 31 förslag. En del av dem hade föreslagit samma personer eller grupper. 15 av förslagen var olika. Jonathan Lutz föreslogs av tre personer.

Sjunger för äldre

Bakom sig har Jonathan Lutz en lång karriär som musiklärare på Raseborgs medborgarinstitut där han undervisat i musik och han har lett flera körer. Han har också gjort körarrangemang.

Lutz har också samlat ihop korister från regionen för turnéer runt om i världen.

Han har också startat en sånggrupp som åker runt till exempelvis äldreboenden och har haft olika projekt tillsammans med flyktingar.

Lutz har infört ett nytt instrument i det västnyländska musiklivet, små cittror som påminner om kantelen. Han har varit med och bygga instrumenten.

Kulturpriset delas ut under evenemanget Kulturtalkot i Raseborg i dag (1.4) i Sigurd Snåresalen.

Radio Vega Västnyland

13:32

Diskussion om artikeln