Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Tjöckskjutningen: Ny vändning i fallet - misstänkt släpptes fri

Från 2017
Uppdaterad 31.03.2017 08:50.
polisuniform
Bildtext Arkivbild.
Bild: Yle/Mikael Kokkola

Den man som förra veckan häktades misstänkt för mordförsök i Tjöck släpptes fri av Österbottens tingsrätt under torsdagen. Förundersökningen i fallet fortsätter, nu utan någon officiellt misstänkt.

Det var söndagen den 19 mars som en 24-årig man skottskadades allvarligt i Tjöck. Dagen efter skjutningen grep polisen en 22-årig man från Kristinestad, som sedan häktades med motiveringen "skäl att misstänka" - den lindrigaste formen av misstanke.

Polisen hade skäl att misstänka mannen i det skede han greps. Men idag torsdag valde Österbottens tingsrätt att inte förnya häktningen av 22-åringen.

I ett pressmeddelande skriver polisen att förhören med mannen har gjorts och att han har frigivits då det inte mera funnits skäl att hålla honom häktad.

Söker utomstående person

Förundersökningen leds av kriminalkommissarie Eero Välimäki och ärendet utreds alltså som försök till mord. Polisen står nu utan någon officiellt misstänkt i fallet.

Enligt de uppgifter som framkommit i förundersökningen är skytten en utomstående person som man inte ännu lyckats få tag på. Något motiv till gärningen har man ännu inte kunnat fastställa.

Enligt uppgifter från polisen håller offret som skadades allvarligt nu på att återhämta sig.