Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Visst blir det ”en vild en” – Wahlström ställs mot Melissa St. Vil i VM-drabbningen

Från 2017
Boxaren Eva Wahlström
Bildtext Eva Wahlström möter "Little Miss Tyson" (arkivbild).
Bild: Jari Kovalainen / Yle

Det står nu klart att Eva Wahlström får försvara sitt VM-bälte mot en riktig tungviktare. Den 6 maj kommer ”Little Miss Tyson” att utmana den finlandssvenska världsmästarinnan i Åbo.

Så sent som i går gav Eva Wahlström en liten riktgivande vink till vem hon kommer att möta i början av maj i Åbo.

– Det är inte ännu riktigt klar, men det kommer nog att vara en.. vild en, sade Wahlström till Yle Åboland och skrattade gott.

Nu meddelar Dominus Boxing Group, som agerar arrangör för galan i maj, att det är Melissa St. Vil som kommer att stå för motståndet – förutsatt att hon vinner sin match på fredag, där hon är klar förhandsfavorit. St. Vil har före fredagens match gått 14 proffsmatcher, varav nio resulterat i seger för amerikanskan.

Misshandlades av sina föräldrar och stjärntränaren

St. Vil, eller ”Little Miss Tyson” som hon kallas i boxningssammanhang, har en lång och mörk historia bakom sig. St. Vil berättade i en lång intervju för Vice Sports år 2015 hur hon misshandlats av sina föräldrar och tidigare tränare, bland dem Floyd Mayweather Juniors tränare och farbror Roger Mayweather.

Wahlström tror ändå på sina chanser mot den 33-åriga amerikanskan.

– Hon är absolut inte en av de lättaste motståndarna, men nog kommer jag att hitta sätt att besegra henne, säger världsmästarinnan i ett pressmeddelande enligt Sportti.com.

Diskussion om artikeln