Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Popturnén 2017 är här

Från 2017
Popturné 2017 logo
Bildtext Anmäl dig till årets upplaga av Popturnén.
Bild: Finlands Svenska Ungdomsförbund

Är du en oetablerad artist eller har du ett källarband? Sluta ruva på dina musikaliska mästerverk och anmäl dig till Popturnén 2017. Just du och ditt band kan vara det nästa stjärnskottet på Svenskfinlands musikhimmel.

Popturnén är tillbaka för den tredje gången. Tävlingens första omgång år 2012 resulterade i en stormvinst av Satin Circus. Satin Circus är ganska populära. Du vill väl bli som Satin Circus?

Vadå?

Tävlingen går ut på en turné runtom i Svenskfinland med sammanlagt 4 semifinaler och en final. Utav de 12 musikaliska akterna som deltar i turnén får 3 uppträda vid varje spelning. Det hela avslutas med buller och bång i en ståtlig final där en vinnare utses.

Förutom heder och ära får vinnaren uppträda på följande evenemang:

X3M Live i Dragsvik, Ekenäs 13.6.2017.

Popkalaset, stora scenen, Borgå 26.8.2017.

Musik & Talang musikkonferens, Vasa 19-20.9.2017.

Vem bestämmer över mitt öde?

En jury väljer ut de 12 deltagarna som får delta i turnén, avgör vid varje semifinal vem som går vidare till finalen och väljer ut den slutliga vinnaren. Vem som får delta i tävlingen ligger inte enbart i juryns händer, utan det kommer också att ordnas en publikomröstning. Juryn består av representarer från FSU, X3M, Musik & Talang och nöjesbranchen. Juryn och en speaker från X3M är närvarande vid varje semifinal.

Närdå?

Semifinalerna och finalen äger rum enligt följande:

Semifinal 1: Bar Loose, Helsingfors, 10 maj.

Semifinal 2: Doo-Bop Club, Vasa, 19 maj.

Semifinal 3: Santa Fé, Ekenäs, 24 maj.

Semifinal 4: Harry´s Pub, Pargas, 27 maj.

Final: La Fiesta i Borgå, 9 juni.

Jag vill med!

Anmäl dig till Popturnén 2017 genom att fylla i formuläret nedan under den utsatta tiden 3.4.2017-21.4.2017. Alla musikstilar, åldrar och sammansättningar är välkomna. Observera att du bör vara svenskspråkig. Har du ett band ska majoriteten av medlemmarna vara svenskspråkiga. Popturnén 2017 samlar i första hand lokala artister till varje tillställning.

Formuläret är inte längre tillgängligt.

Popturnén 2017 är ett samarbete mellan Finlands Svenska Ungdomsförbund och YLE X3M. För mera information kontakta Tomas Järvinen, Finlands Svenska Ungdomsförbund, tomas(at)fsu.fi.

Diskussion om artikeln