Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ny derbyseger för Liverpool – tangerade klubbrekordet

Från 2017
Uppdaterad 01.04.2017 21:55.

Liverpool var det bättre laget i säsongens andra derby mot Everton. Divock Origi hade bara varit på planen i drygt tre minuter då han fastställde slutresultatet till 3–1 i den andra halvleken.

Everton har gått som tåget efter årsskiftet och inför dagens Merseysidederby hade laget bara förlorat en av de tio senaste matcherna. Nu kammade man noll.

Precis som i det senaste derbyt strax före jul gick poängen till Liverpool. Då avgjorde Sadio Mané på stopptid. Idag blev det inte lika spännande.

Liverpool inledde matchen strålande och Mané gav laget ledningen redan i den åttonde minuten. Efter att ha väggspelat med Roberto Firmino tog sig Mané genom Evertonförsvaret och rullade in 1–0.

Solomål av Coutinho

Everton kvitterade drygt 20 minuter senare då Matthew Pennington var sist på bollen efter en hörna. Målet var backens första i Premier League och dessutom i den första matchen som han spelade från start den här säsongen.

Glädjen blev ändå kortvarig för Ronald Koemans mannar. Några minuter efter kvitteringen stod Philippe Coutinho för en stark individuell prestation och knorrade in 2–1 för Liverpool. Lagets andra solomål för dagen.

Det var fördel Liverpool efter den första halvleken och 15 minuter in i den andra avgjordes matchen. Divock Origi satte 3–1 efter att Everton tappat boll på mittplan.

Origi bytte av Saido Mané som skadade sig i den andra halvleken och hade bara varit på plan i tre minuter då han gjorde mål.

Liverpool har nu spelat tretton derbyn utan att förlora och det är tangerat klubbrekord. För Everton har det varit väldigt svårt att vinna på Anfield de senaste åren. Den senaste segern är från 1999.

Liverpool gick nu förbi Manchester City i tabellen och är trea. City möter Arsenal på söndag.

Resultat:

Liverpool – Everton 3–1

Burnley – Tottenham 0–2

Chelsea – Crystal Palace 1–2

Hull – West Ham 2–1

Leicester – Stoke 2–0

Manchester United – West Bromwich 0–0

Watford – Sunderland 1–0

Southampton – Bournemouth 0–0

Diskussion om artikeln