Hoppa till huvudinnehåll

Sport

NHL-spelarna risar NHL:s beslut: "Skadar sporten mera än folk förstår"

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Erik Karlsson.
Bildtext Erik Karlsson är en av NHL-stjärnorna som vill spela OS-hockey.
Bild: All Over Press

NHL-spelarna verkar inte gilla NHL:s beslut att inte delta i OS i Pyeongchang 2018. Ottawas svenska back Erik Karlsson säger att beslutet kommer att skada sporten.

– Det är skit. Det är vad jag tycker. Det kommer att skada sporten mera än vad folk förstår och vem som än fattade det beslutet förstår inte vad den gjort, säger Erik Karlsson enligt webbplatsen The Brandon Sun som citerar The Canadian Press.

Hans landslagskollega Henrik Lundqvist är av samma åsikt.

– Tråkiga nyheter att NHL inte tänker delta i OS 2018. En enorm möjlighet att marknadsföra grenen på den största av scener går förlorad, skriver Lundqvist på sitt Twitterkonto.

I en annan tweet skriver han:

– Men mest av allt är det beklagligt för spelarna som inte får delta i den mest unika idrottshändelsen.

Kanadas landslagsmålvakt Carey Price skulle också gärna ha spelat i OS som går av stapeln i Sydkorea.

– Det är mera än tråkigt. För mig personligen är det en möjlighet att visa upp mig på en riktig världsscen. Vi är väldigt stolta över vår kanadensiska ishockeykultur och att inte kunna representera sitt land är väldigt beklagligt, säger Price enligt samma källa.

Max Pacioretty, som till vardags är kollega med Price i Montreal Canadiens NHL-lag, skulle också gärna ha representerat sitt USA i OS.

– Det är ytterst tråkigt. Vi vill vara där. Det är bra för ligan, bra för alla, bra för ägarna, bra för spelarna och bra med tanke på utvidgningen av grenen. Det är ytterst tråkigt men vi får se vad som händer och hur beslutet tas emot. Hur som helst är vi inte glada över beslutet, säger Pacioretty.

Också spelarföreningen NHLPA tar ställning i saken och förklarar unisont att NHL-spelarna är besvikna över beslutet.

– Spelarna är väldigt besvikna över beslutet och är orubbligt av annan åsikt med NHL:s kortsiktiga beslut att inte fortsätta delta i OS, skriver NHLPA via Twitter.

Washington Capitals ryska storstjärna Alexander Ovetjkin har flera gånger sagt att han åker till OS oberoende av vad NHL säger. Capitals ägare Ted Leonsis säger att han inte skulle hindra sina toppspelare från att åka till OS om de vill det.

– Om Alex Ovetjkin, Braden Holtby och Nicklas Bäckström säger till oss att "vi vill spela för vårt land" så hur skulle jag kunna säga nej, sade Leonsis på NHL:s webbplats i februari.

Vad följderna skulle bli av det får framtiden utvisa: böter? Spelförbud? Eller en hel del andra spelare som väljer att fatta samma beslut?

Diskussion om artikeln