Hoppa till huvudinnehåll

Hobby och hantverk

Finlandssvenska bloggare påskpysslar på Strömsö

Från 2017
Uppdaterad 09.04.2017 12:39.
Finlandssvenska bloggare påskpysslar på Strömsö - Spela upp på Arenan

Det finns många fina finlandssvenska bloggar. Vi bjöd in fyra kvinnor som specialiserat sig på samma områden som Strömsö, nämligen trädgård, floristik, mat, pyssel och hantverk. Det blev ett samtal om livet, bloggandet och att göra själv och dela med sig av ideér och tips. Här bjuder de nu dig på sina bästa "DIY"- idéer med påsktema.

Sandra Neuman har bloggen Lagombackan och där bjuder hon främst på trädgårdstankar och blomsterbindning men också annat smått och gott. Den här kvällen kom hon med ett fång lökväxter och videkvistar till Strömsö och skapade ett bordsarrangemang på en bricka. Du kan läsa mer om hennes bidrag i artikeln Enkelt blomsterarrangemang av naturmaterial.

Victoria Snellman kom till påskpysselkvällen med sin lilla dotter Lilo Kay, 6 månader. Det är inte varje dag vi har en baby som gäst på Strömsö så det var extra roligt. Victoria har designat en liten kaninmössa som förstås passade utmärkt på dottern. Hennes stickmönster hittar du i artikeln Sticka en kaninmössa till babyn. Läs mer om Victoria och hennes kreativa ideér på hennes blogg Lykkeliten Där finns härliga stickmönster, moderna inredningstips och mycket mer.

Sandra Sunds blogg heter Sandramarias. Sandra bjuder på läckra foton med enkla pyssel att göra själv. Hon tycker också om inredning och bakning och satsar mycket tid på sitt bloggande. I artikeln Ljus i äggskal och ägghållare av träkulor hittar du instruktioner till det påskpyssel som Sandra gjorde under kvällen.

Nina Överholm är en riktig mångsysslare. På bloggen Spira skriver Nina om allt från trädgårdsodling till pyssel att göra tillsammans med barn. Hon bjuder på inredningsdetaljer att göra själv, blomsterarrangemang och framförallt vackra fotografier. Under påskpysselkvällen gjorde hon små fågelbon som man t ex kan ha som bordsdekorationer. Du kan läsa mer om dem i artikeln Fågelbo av björkris..

Bord fyllt med olika påskpyssel
Bildtext Alla påskpyssel
Bild: Yle/Carina Ahlskog

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln