Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Målsnål finalrepris – Lankinens miss fällde HIFK

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Dominik Hrachovina.
Bildtext Dominik Hrachovina hade en lugn afton i Tapparas kasse.
Bild: All Over Press

Favoriten tog hem den första semifinalmatchen i finalreprisen. Tappara vann en tajt dust mot HIFK. "När Tappara spelar så här är de svårslagna", säger Yle Puhes Kimmo Kuhta.

Det kändes som att det var dagen efter den stora festen i Tammerfors. Det kokande kvartsfinalderbyt mellan Tappara och Ilves var över.

Då dök inte ens 5000 åskådare upp till den första semifinalmatchen mellan Tappara och HIFK. Reprisen på förra säsongens finalserie blev också en snål tillställning.

Den första perioden blev mållös. I mitten av den andra perioden kom avgörandet. Tappara vände spelet och Sebastian Repo tog skott från en relativt dålig position. Kevin Lankinen, som i övrigt gjorde en fin insats i HIFK:s mål och var gästernas bäste spelare, släppte in avslutet enkelt. Se målet här.

"Välförtjänt seger"

Tappara hade stora problem mot Ilves. I kväll blev det också svettigt resultatmässigt – framför allt på grund av ett ineffektivt powerplay.

Fjolårsmästaren hade fem numerära överlägen, men lyckades inte spräcka den nollan. I stället kom 2–0 i slutminuten i tom kasse genom Veli-Matti Savinainen.

Tappara vann välförtjänt. Bland annat hade HIFK bara tre skott på mål i den tredje perioden när laget skulle jaga en kvittering. Totalt noterades hemmamålvakten Dominik Hrachovina för tolv räddningar.

– Det här var en välförtjänt seger. Tappara var väldigt smarta. När de spelar så här är de svårslagna, säger Yle Puhes expert Kimmo Kuhta.

Det här var femte gången på fem försök som Tappara har slagit HIFK den här säsongen. Den andra matchen i semifinalserien spelas på torsdag i Helsingfors.

Resultat:

Tappara–HIFK 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)
Mål: 1–0 Sebastian Repo (Otso Rantakari, Pekka Saravo), 2–0 Veli-Matti Savinainen (Kristian Kuusela, Aleksi Elorinne).
1–0 i matcher till Tappara.

Diskussion om artikeln