Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kantolas tackling synas av ligan – trots att tränarna var överens om att den var ren

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Juhani Jasu blöder efter att ha blivit tacklad av Kai Kantola
Bildtext Juhani Jasu blöder efter att ha blivit tacklad av Kai Kantola.
Bild: Lehtikuva / Vesa Moilanen

HIFK:s anfallarbjässe Kai Kantola stod för den första semifinalens hårdaste tackling då han sänkte Tapparas Juhani Jasu i den neutrala zonen. Ingen utvisning, inga krav av tränarna – men ändå granskar ligan fallet.

Det var i början av den andra perioden som kvällens mest omtalade smäll ägde rum. Juhai Jasu förde pucken över den egna blålinjen och plötsligt däckades han av Kai Kantola. Se video på tacklingen här (Liiga.fi)!

Tacklingen träffade åtminstone delvis huvudet på Jasu, som fick lämna isen blödande. Domarna såg ändå inget regelvidrigt och Kantola tilldelades ingen utvisning.

Efter matchen var tränarna dessutom överens: Tacklingen verkade vara ren.

– Från båset såg det ut att vara en bra tackling. Det här är en evighetsdiskussion, en del vill att det ska tacklas, andra inte. Jasu står upp, han fick en blessyr, det är för tidigt att säga något om nästa match, säger Tapparas tränare Jussi Tapola.

Kai Kantola diskuterar med domare.
Bildtext Domarna såg inte något fel i Kai Kantolas tackling.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

– Det var en hård och ren tackling. Klart att vi efter det fick utvisningar lite lätt, säger för sin del HIFK-lotsen Antti Törmänen.

Men ligan för tacklingen vidare. Matchövervakaren Sami Seppälä berättar för sajten Jatkoaika att det handlar om ett rutinmässigt ingrepp.

– Det är inte min uppgift att bedöma om tacklingen var regelvidrig eller inte. Domarna ansåg att den var ren, så Kantola fick inte någon utvisning. Men eftersom motståndaren skadade sig så måste vi granska tacklingen, säger Seppälä till sajten.

Källor: FNB, Ligans hemsida, Jatkoaika

Diskussion om artikeln