Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vuorinen positiv inför ”stenhårda” säsongsinledningen: ”Visar var VPS är för tillfället”

Från 2017
Uppdaterad 05.04.2017 12:45.
Petri Vuorinen, chefstränare VPS
Bildtext Petri Vuorinen (arkivbild).
Bild: Yle

VPS inleder sin fotbollsligasäsong med att först bortamöta HJK på onsdag och sedan stå värd för SJK på lördag. En brutalt hård inledning på säsongen, men tränaren Petri Vuorinen är lugn.

Det är så gott som ett mardrömsschema för Vasafansen. Under loppet av fem dagar ställs VPS mot både fjolårstvåan och -trean, som båda förväntas göra upp om mästerskapet också 2017.

På onsdagen kör hela ligan igång med en drabbning på Tölö fotbollsstadion mellan storfavoriten HJK och fjolårets uppstickare VPS. På lördag ställs VPS mot SJK för säsongens första Österbottenderby.

Den tuffa säsongsinledningen ger också orsak till optimism, menar lotsen Petri Vuorinen.

– Visst är det en stenhård inledning på säsongen för oss. Vi möter alla topplag inom den första månaden. Men visst är det bra också. Då vi inleder mot HJK så vet vi genast var vi befinner oss spelmässigt – om vi är på den nivå vi vill vara på, säger Vuorinen på klubbens hemsida.

Lyckades nästan skrälla i fjol

I fjol lyckades VPS nästan skrälla i säsongsinledningen – också då mot HJK. I år ska också segern gå till Vasa, menar Vuorinen.

– Vi har stommen kvar från i fjol och vi tror på vad vi gör. I fjol hade HJK inte koll på vårt spel och vi klarade av att överraska dem lite. Nu har de ringt runt till våra försäsongsmotståndare så de tar nog inte tre poäng för givet, konstaterar Vuorinen.

VPS kommer att ställa upp med en så gott som skadefri trupp på onsdagen. Den enda spelaren som tvingas stå över matchen i Helsingfors är Sebastian Strandvall.

– Han har haft en svår och söndrig träningssäsong. Vi hoppas på att han är i spelskick så snabbt som möjligt, säger Vuorinen.