Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Belgarna i huvudroll då Chelsea slog Manchester City – fantastisk upphämtning av Tottenham

Från 2017

Det var belgarna i Chelsea som både i gott och ont såg till att toppmötet i Premier League blev en rysare. Thibaut Courtois stod för en urdålig öppningspassning medan Eden Hazard räddade läget.

Det var Eden Hazard som inledde målskyttet i matchen och kvitteringen får Thibaut Courtois ta på sig skulden för. Målvakten kastade ut bollen rakt till Citymittfältaren David Silva, vars retur Sergio Agüero pangade in.

Hazard såg ändå till att poängen stannade på Stamford Bridge. Citys Fernandinho fällde Pedro i straffområdet och Hazard fick försöka näta igen från elva meters avstånd. Willy Caballero räddade den slarviga straffen, men belgaren fick själv returen och avgjorde iskallt. Slutresultatet stod 2-1 till Chelsea.

Ligaledarna i Chelsea såg dessutom ut att riva upp en ännu större lucka till tvåan Tottenham – men tre minuter var allt som laget behövde. Ännu i den 88:e spelminuten låg Tottenham under med 0-1 mot Swansea. Sedan kom bortalaget igång.

Dele Alli, Heung-Min Son och Christian Eriksen stod för ett mål var och plötsligt stod det 1-3 på tavlan. Därmed är avståndet mellan ligaettan och –tvåan fortfarande sju poäng. Trean Liverpool fick för sin del nöja sig med 2-2 hemma mot Bournemouth.

Resultat, Premier League:

Arsenal–West Ham 3–0
Hull–Middlesbrough 4–2
Southampton–Crystal Palace 3–1
Swansea–Tottenham 1–3
Chelsea–Manchester City 2–1
Liverpool–Bournemouth 2–2

Videobilder från Viasat.

Diskussion om artikeln