Asiatiska baljhavrehotdogs med kikärtsnudelsallad
Louise Mérus vegetariska hot dogs är en skön blandning av finsk, amerikansk och asiatisk matkultur. Rätten kan lätt tillredas även för veganer och glutenallergiker.
Asiatiska baljhavrehotdogs med kikärtsnudelsallad
Mängd: 4 personer
Tillagningstid: 35 min, varav förberedelser 20 min
Ingredienser
- 250 gram (g) baljhavre
- 1 matsked (msk) olja
- 0.5 matsked (msk) sweet chilisås
- 1 tesked (tsk) sojasås
- 2 deciliter (dl) crème fraîche - (crème fraîchesås med chili)
- 2 matsked (msk) sweet chilisås - (crème fraîchesås med chili)
- 1 matsked (msk) chilisås - (crème fraîchesås med chili)
- 0.5 tesked (tsk) salt - (crème fraîchesås med chili)
- 4 st korvbröd
- svarta sesamfrön - (garnering)
- färsk koriander - (garnering)
- 150 gram (g) kikärtsnudlar - (kikärtsnudelsallad)
- 200 gram (g) vitkål - (kikärtsnudelsallad)
- 150 gram (g) rödkål - (kikärtsnudelsallad)
- 1 st morot - stor (kikärtsnudelsallad)
- 1 deciliter (dl) jordnötter - (kikärtsnudelsallad)
- 2 st vårlökar - (kikärtsnudelsallad)
- 0.5 st färsk koriander - kruka (kikärtsnudelsallad)
- 0.5 deciliter (dl) sojasås - (salladsdressingen)
- 2 tesked (tsk) honung - (salladsdressingen)
- 2 klyfta vitlök - (salladsdressingen)
- 2 tesked (tsk) sesamolja - (salladsdressingen)
- 1 matsked (msk) vatten - (salladsdressingen)
- 1 matsked (msk) färsk ingefära - hackad (salladsdressingen)
Instruktioner
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Skölj i kallt vatten och sätt i en skål.
Riv kål med en osthyvel, moroten grovt på ett rivjärn och blanda med nudlarna.
Blanda ihop marinaden och häll på salladen. Låt dra några minuter.
Blanda i hackad vårlök, jordnötter och koriander. Smaka av salladen.
Stek baljhavre i olja och smaksätt med sweet chilisås och soja.
Blanda ihop crème fraîche med chilisåserna och smaka av med salt vid behov.
Fyll korvbröden med stekt baljhavre och ringla på såsen, strö på hackad koriander och sesamfrön.
Servera med kikärtsnudelsalladen.