Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Bondbönebolognese med bönpasta

Från 2017
Bondbönsbologne med bönpasta
Bildtext Bondbönsbologne med bönpasta
Bild: Yle/Parad Media

Louise Mérus vegetariska pastarätt med en touch av Medelhavet. Lämna bort osten till garneringen så passar rätten både veganer och glutenallergikier.

Bondbönebolognese med bönpasta

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 40 min, varav förberedelser 15 min

Ingredienser

  • 200 gram (g) bönpasta
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 st morötter
  • 0.5 st palsternacka
  • 1 matsked (msk) olivolja
  • 2.5 deciliter (dl) bondbönekross
  • 2.5 deciliter (dl) grönsaksbuljong
  • 1 burk tomatkross
  • 2 matsked (msk) färsk timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • socker
  • parmesanost

Instruktioner

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, cirka 3-5 minuter.

Skala och finhacka löken och vitlöken.

Skala palsternackan och moroten och skär i små tärningar.

Fräs löken och rotfrukten i olivolja i en rymlig stekpanna.

Tillsätt bondbönekrosset, hälften av buljongen, tomatkross och timjan.

Koka på svag värme i 10–15 minuter. Tillsätt vätska efter behov.

Smaksätt med salt, peppar och eventuellt socker.

Dekorera med färsk timjan och servera med pasta och riven parmesanost.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln