Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Spyfärdig Klopp: Måste bli som Chelsea

Från 2017
Jürgen Klopp.
Bildtext Jürgen Klopp åkte på ett tungt poängtapp hemma mot Bournemouth.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Liverpool fortsätter att släppa in mål på fasta situationer. Jürgen Klopp vill att hans lag tar modell av Premier League-ettan Chelsea.

I slutminuterna av gårdagens ligamöte med Bournemouth åkte Liverpool på en ny smäll. Efter ett långt inkast studsade bollen till slut fram till Joshua King som satte slutresultatet 2–2.

Det är långt ifrån första gången Liverpool tappar en ledning den här säsongen – och framför allt inte första gången det händer mot ett lag på den undre halvan. Liverpool har haft mest problem mot just de lagen den här ligasäsongen.

Efter slutsignalen på Anfield sa tränaren Jürgen Klopp att han var på väg att kasta upp på grund av kvittering.

– Det var en andraboll efter en fast situation. Det fick mig nästan att spy. Vi måste ta alla poäng i ett sådant här läge. Och det här är mitt ansvar. Allt som går fel ska läggas på mig, sa han.

Måste stänga matcher

Liverpool ligger fortfarande trea i Premier League. Avståndet ner till femman Arsenal, som har två matcher mindre spelade, är sex poäng.

Nu efterlyser Klopp att hans lag måste bli mer som Chelsea och kunna stänga matcher. Serieledaren har tappat väldigt få poäng när laget har lett matchen.

– Vi har inte den rutinen och vi behöver kanske smällar som de här, men resultatet var inte bra. Samtidigt försöker vi skapa chanser och har gjort flest mål i ligan, säger han enligt Sky Sports.

Liverpool har sju ligamatcher kvar att spela – alla mot lag utanför topp-sju. På lördag väntar bortamatch mot tolvan Stoke.