Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Jannike debuterar med stjärnspäckad skiva

Från 2017
Jannike Sandström
Bild: Daniel Saxlid

Jannike Sandströms väg till debutalbumet har varit lång och krokig. På fredag 7 april ges äntligen debutalbumet The girl in the picture ut.

För radiolyssnarna är Jannike bekant sedan flera år tillbaka eftersom hennes singlar spelats flitigt men det är först nu som de satts ihop till en helhet och ges ut i skivformat. Det är således bråda tider för Jannike då hon svänger in i Yle Vegas studio. Skivreleasefesten är bara några timmar bort och det är mycket som ska göras innan dess.

- Det har varit en lång process, tre år! Nu är skivan äntligen färdig och jag ser fram emot att få dela den med resten av världen.

Internationell glamour

Debutalbumet har en synnerligen stjärnspäckad uppbackning. Gäster som Guy Chambers (Robbie Williams producent och låtskrivare), Elvis Presleys ex-flickvän Linda Thompson (skrivit låtar till bl.a. Whitney Houston, Celine Dion och Backstreet Boys) samt Totos låtskrivare Randy Goodrum är några av de stora namn som lockats till projektet. Hur har Jannike fått kontakt med dessa?

- De är ju bara människor så man frågar och så säger de ja eller nej. Man måste kunna ta några nej för att få jakande svar.

Trots kändisnamnen i låtskrivarlistan är det Niklas Rosström som skapat musiken tillsammans med Jannike. Han är inte bara hennes vapendragare professionellt utan även privat och skivan beskriver Jannike som deras gemensamma skötebarn. Efter tre år av låtskrivande, inspelningar, singelsläpp och planering är tiden nu mogen att kapa navelsträngen och skicka ut alstret i världen.

- Nu är det rätt tid. Vi har skjutit upp det flera gånger men nu kör vi!

Jannike Sandström
Bild: Daniel Saxlid

Dröm som går i uppfyllelse

Att spela in en skiva är drömmen för många men det innebär betydligt mer jobb än vad man skulle kunna tro. Vägen från en idé till en färdiginspelad produkt är lång och ibland mödosam och kräver mycket jobb och engagemang.

- Ibland tvingas man ta många tagningar för att få en version som man kan stå för. Man måste ju nog vara så nära perfektion som möjligt. Jag måste hitta rätt budskap som känns som mitt. Musik är dock en smaksak och man kan inte göra alla nöjda.

Jannikes skiva The girl in the picture ges ut i Finland 7 april 2017 och i Tyskland och Asien i sommar.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln