Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Dags för valvaka!

Från 2017
Uppdaterad 09.04.2017 12:46.
Värdarna för Yles valbevakning
Bildtext Peik Österholm, Ville Hupa, Antonia Berg, Filip Stén och Ted Urho håller i valvakan i Yle Fem i kväll!
Bild: Yle Kuvapalvelu

Vem ska ta över i kommunerna? Det får vi veta snart. Svenska Yle ger dig både resultat och analys via tv, webb och radio hela söndag kväll.

Yle Fems kommunalvalvaka har resultatsservice och analys med fokus på både rikspolitiken och de finlandssvenska regionerna.

Valvakan har en bas i Böle men också lokala nedslag. I studion i Vasa analyseras resultatet ur österbottniskt perspektiv under ledning av Filip Stén, medan Ville Hupa med gäster diskuterar i studion i Åbo. I Helsingfors håller Ted Urho i den nyländska delen av valkvällen.

Forskaren Siv Sandberg och programledarna Antonia Berg och Peik Österholm analyserar för sin del resultatet i riksstudion.

Bland kvällens gäster finns Torbjörn Kevin, Ulla-Maj Wideroos, Claus Stolpe, Rolf Gabrielsson och Maarit Feldt-Ranta.

Du kan följa med valvakan via Yle Fem, Arenan eller Yle Vega från och med klockan 19.50 till cirka 23.

Webben erbjuder snabb resultattjänst för din kommun

På svenska.yle.fi kommer du att hitta resultattjänsten där du hela kvällen kan följa med läget i både din egen kommun och på nationell nivå. Redaktionerna i regionerna har full bevakning söndag kväll och bevakningen fortsätter förstås under måndag morgon både i Yle Vega och på webben på svenska.yle.fi.

Svenska.yle.fi erbjuder också livebevakning och analys både från regionerna och partiernas centrala valvakor. I år erbjuder vi också en service för att lätt kombinera tv-valvakan med informationen på webben: i tv-skärmen kommer en QR-kod att visas, så du med hjälp av en QR-kodläsare i mobilen lätt kan dirigeras till mera information i resultattjänsten.

Följ också våra konton på sociala medier! Hashtaggen för valet är #kommunalval.

Diskussion om artikeln