Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Latvala plötsligt in i podiekampen på Korsika: ”Riktigt nöjd”

Från 2017
Uppdaterad 08.04.2017 19:09.
Kris Meeke, Korsika, april 2017.
Bildtext Kris Meeke avbröt från ledningsposition.
Bild: Panoramic / All Over Press

Thierry Neuville är på väg mot seger i Korsikas VM-rally. Bakom honom har Jari-Matti Latvala häng på en pallplacering tack vare bättre fart och otur längre fram.

Allting hade gått Kris Meekes väg på Korsika fram till lördagens andra specialsträcka. På fredagen vann han tre av fyra specialsträckor och efter lördagens första etapp hade nordirländaren en betryggande ledning bakåt.

Men sedan började problemen.

Meeke anlände till målområdet med rykande bil och var efteråt tvungen att kasta in handduken. Motorn höll inte och Meeke avbröt trots att han fortfarande ledde rallyt med en och en halv sekund före Thierry Neuville.

”Hoppas det hjälper”

I praktiken tog därmed Neuville över ledningen, medan VM-tvåan Jari-Matti Latvala klev upp på en femte placering. Latvala, som haft det jobbigt på Korsika, hade över en minut upp till Neuville.

– Jag försöker få mer känsla i inbromsningarna men lyckas inte. Jag har en idé vad man kunde ändra på under servicepausen. Hoppas det hjälper, sade Latvala efter etappen.

Det gjorde det.

På den sjunde specialsträckan var Latvala näst snabbast och på den åttonde tredje. Han avslutar därmed dagen på en fjärde plats, knappt tolv sekunder bakom trean Dani Sordo.

– Jag är riktigt nöjd med känslan (i bilen) efter förändringarna vi gjorde under servicepausen, konstaterade en belåten Latvala vid dagens målgång.

Inför söndagens två avslutande specialsträckor leder Neuville med 38,9 sekunder före Sebastien Ogier, som tappade över en halvminut på den åttonde etappen på grund av tekniska problem.

Teemu Suninen ligger tvåa i WRC2-klassen och åtta i sammandraget.

Ställning, 8/10 specialsträckor:

1. Thierry Neuville Hyundai 2.44.10,2
2. Sebastien Ogier Ford + 38,9
3. Dani Sordo Hyundai + 57,7
4. Jari-Matti Latvala Toyota + 1.09,4
5. Craig Breen Citroen + 1.12,2
6. Hayden Paddon Hyundai + 1.43,8
7. Andreas Mikkelsen (WRC2) Skoda + 6.21,7
8. Teemu Suninen (WRC2) Ford + 7.29,6

Diskussion om artikeln