Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK:s krisdrag: Vaskar om i kedjorna – byter målvakt

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Niklas Bäckström.
Bildtext Niklas Bäckström får chansen att vakta kassen i Tammerfors.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Efter två plattmatcher gör Antti Törmänen ett sista försök att väcka laget. Bland annat blir det Niklas Bäckström som vaktar kassen i semifinal tre mot Tappara.

Tappara står med ena foten i en ny uppgörelse om FM-guldet efter två solklara segrar mot HIFK. Regerande mästaren har visat varför laget anses vara den stora guldfavoriten i semifinalserien.

Samtidigt har HIFK spelat håglöst. Inte ens framför hemmapubliken i torsdags lyckades Antti Törmänen få sitt manskap att leverera. Efter drygt två perioder i Ishallen stod det 5–0 till gästerna.

Med 2–0 i matcher till Tappara spelar Törmänen ut nya kort. HIFK-tränarens krisdrag: Vaska om i tre av anfallskedjorna och bänka Kevin Lankinen.

Bänkar lagkaptenen

Det blir veteranen Niklas Bäckström som står i målet i Hakametsähallen i kväll. Det blir första gången på en månad som Bäckström vaktar kassen. Senast var i den sista grundseriematchen mot JYP.

På anfallssidan behåller HIFK bara fjärdekedjan med Micke-Max Åsten, Robert Leino och Kai Kantola. I övrigt bänkas lagkaptenen Arttu Luttinen och Mikael Johansson. Juha Jääskä och Mika Partanen kommer in i jämförelse med torsdagens 5–2-förlust i Helsingfors.

Tappara har ingen anledning att justera i sin uppställning. Jussi Tapola gör inte enda förändring från torsdagens match.

Se uppställningarna här.

Diskussion om artikeln