Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bottas: ”Jag är kanske inte så populär i Finland”

Från 2017
Valtteri Bottas.
Bildtext Valtteri Bottas startade säsongen i Melbourne med en tredjeplats.
Bild: EPA

Valtteri Bottas bryr sig inte om att han massmedialt står i skuggan av Kimi Räikkönen. ”Mitt mål är att vinna titlar”, säger han till Aftonbladet.

Valtteri Bottas har fått en fin start på sin tid i Mercedes. På kort tid har han tagit sig in i världsmästarstallet, hittat rätt med bilen och öppnat pallplatskontot i premiären i Melbourne.

Ändå är känslan att han får stå i farstun och se på när Kimi Räikkönen suger åt sig mycket av uppmärksamheten i medierna. Bottas vet att det är så, men bryr sig inte.

– Han är en mästare och som mästare förtjänar man också fansen och det stora stödet. Jag har ingen plan på när jag ska kliva ur hans skugga, säger Bottas i en intervju med Aftonbladet.

– Jag kanske inte är så populär i Finland, men ärligt talat bryr jag mig inte om det. Jag bryr mig om att vinna. Mitt mål har alltid varit att vinna titlar och kanske ändras förhållandet mellan oss en dag, men det är inte viktigt för mig.

Kimi Räikkönen.
Bildtext Kimi Räikkönen tog VM-titeln 2007.
Bild: xpbimages.com

Häkkinen stora idolen

Han säger att Mika Häkkinen var den stora idolen.

– Jag såg upp till honom och det gjorde att jag jobbade ännu hårdare. Som barn behöver man ha idoler så man ser att det går att lyckas.

Nu sitter han i en drömsits i Mercedes. De senaste åren har stallet haft den överlägset bästa bilen. I år ser det ut att bli en tuffare kamp mot förnyade och förbättrade Ferrari.

Dessutom får han kämpa mot flerfaldige världsmästaren Lewis Hamilton.

– Den relation vi har som kollegor är bra. Han verkar vara juste och jag förstår inte varför vi inte skulle kunna jobba tillsammans.

"Ingen Nico 2.0"

Finländaren tycker att bytet har varit lurigt. Övergången från Williams till Mercedes gick snabbt efter att Nico Rosberg meddelade att karriären är över.

– Det är perfekt tajming för mig att byta till Mercedes i år. Jag har lärt mig massor, jag har alltid velat köra i samma team som världens bästa förare och nu kan jag mäta mig med Lewis Hamilton. Han är den bästa och det ger mig enorma möjligheter. Det är verkligen perfekt för min karriär.

– Jag är ingen Nico 2.0, jag är Valtteri.

Diskussion om artikeln