Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Forssell förstärker HIFK: ”Är väldigt tacksam”

Från 2017
Uppdaterad 10.04.2017 17:42.
Mikael Forssell på bänken, HJK 2016.
Bildtext Mikael Forssell kommer att dra på sig HIFK:s tröja den här säsongen.
Bild: All Over Press

Mikael Forssell har skrivit på för ett år med Helsingfors IFK. Anfallaren har tränat med klubben sedan i december och nu har man kommit överens om ett kontrakt.

Mikael Forssell har tidigare endast spelat för HJK i den inhemska fotbollsligan men i år kommer han att dra på sig IFK:s röda tröja. Klubben skriver på sin webbplats att Forssell skrivit på för ett år.

– Jag har tränat med klubben under en längre tid och nu ska det bli riktigt roligt att få spela. Från första dag har jag känt mig som en del av laget. Jag kände många i laget och har blivit väl mottagen, säger han på klubbens webbplats.

HIFK:s tränare Antti Muurinen har tidigare uttryckt sin önskan att få med Forssell i HIFK:s trupp och nu blir det alltså verklighet.

”Är väldigt tacksam”

Lagets anfallsgarde består sedan tidigare av bland annat Pekka Sihvola och Juho Mäkelä.

– Jag tror och hoppas att jag kan göra mål. Utanför plan vill jag föregå med gott exempel och hjälpa de unga spelarna. Jag är väldigt tacksam över att få spela i HIFK och hoppas kunna bidra, säger Forssell.

Förra säsongen gjorde Mikael Forssell tre mål på 19 matcher för HJK.

Forssell var under många år en stöttepelare i landslaget och har gjort 29 mål på 87 landskamper. Han har tidigare varit proffs i bland annat Chelsea, Crystal Palace, Birmingham och Hannover.

HIFK inledde säsongen i lördags då man spelade 0–0 mot PS Kemi på bortaplan.

Diskussion om artikeln