Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ny seger för HJK – Morelos ordnade straff och satte segermålet

Från 2017
Uppdaterad 10.04.2017 21:25.
Alfredo Morelos med bollen
Bildtext Alfredo Morelos gjorde mål mot KuPS.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

Alfredo Morelos var HJK:s stora matchhjälte när laget besegrade KuPS med 2–0. I den första halvleken ordade han en straff och i den andra satte han segermålet.

Guldfavoriten HJK har inlett den här säsongen på bästa tänkbara sätt. I premiären krossade man VPS med hela 5–0 och i kväll följde man upp den segern med att besegra KuPS med 2–0.

– Vi kan vara nöjda med den här inledningen på säsongen. KuPS var en svår motståndare idag. Vi möter IFK Mariehamn på bortaplan i nästa omgång och det blir en svår match. Jag tror ändå på ett bra resultat då också, sa HJK:s Hannu Patronen till ISTV.

Matchens stora snackis blev den straff som Alfredo Morelos ordnade i den 35:e minuten. KuPS nyförvärv Nikko Boxall var på Morelos utanför straffområdet och colombianen höll sig först på benen men föll sedan lätt innanför linjen.

KuPS-spelarna protesterade vilt men huvuddomaren Oskari Hämäläinen var säker på sin sak.

Akseli Pelvas som gjorde ett straffmål i premiären var iskall då han gav HJK ledningen.

Morelos satte 2–0

I den andra halvleken hade KuPS några riktigt bra kvitteringschanser men HJK:s målvakt Thomas Dähne stod i vägen och höll nollan för andra matchen i rad.

Istället för en kvittering var det HJK som även gjorde matchens andra mål. Moshtag Yaghoubi och Atomu Tanaka spelade fram Alfredo Morelos som var vass i straffområdet och rullade in 2–0 bakom Otso Virtanen med kvarten kvar att spela.

– Det bättre laget vann idag. Vi gjorde det svårt för HJK och det får vi vara nöjda med. Det är bra att fortsätta efter den här matchen, sa KuPS lagkapten Sebastian Sorsa till ISTV.

HJK toppar en haltande tabell med sex poäng efter två matcher.

Resultat:

HJK – KuPS 2–0
1–0 Pelvas str (36 min)
2–0 Morelos (74 min)

Diskussion om artikeln