Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Los Angeles Kings möblerar om – tränaren och VD:n får gå

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Los Angeles Kings missade Stanley Cup-slutspelet 2017.
Bildtext Los Angeles Kings missade Stanley Cup-slutspelet 2017.
Bild: All Over Press

Los Angeles Kings, som missade Stanley Cup-slutspelet, har gett foten åt såväl sin chefstränare Darryl Sutter som sin verkställande direktör Dean Lombardi.

Ny VD blir Kings-ikonen Rob Blake som spelade över 800 matcher för Los Angeles Kings. En annan kultspelare, Luc Robitaille, tar över som president (typ klubbhövding). Robitaille spelade långt över 1000 matcher för Kings och är den vänsterytter som gjort mest poäng i NHL genom alla tider.

Det var inte särskilt lätt att göra sig av med Sutter och Lombardi – duon lyckades föra Kings till Stanley Cup seger både 2012 och 2014. Men två av de tre senaste säsongerna har slutat i fiasko eftersom klubben missat slutspelet.

– Det här var ett ytterst svårt beslut och det krävde en hel del övervägande med tanke på hur bra vi klarat oss tidigare, säger Dan Beckerman som är verkställande direktör för AEG som äger klubben.

– Men det viktigaste för vår organisation är att leva i nuet och att blicka framåt. Det är svårt att hitta ord för den tacksamhet vi känner gentemot Dean och Darryl. De hjälpte oss att vinna Stanley Cupen två gånger och kommer för alltid att kommas ihåg som två av de största i Kings historia, säger Beckerman enligt NHL:s webbplats.

Diskussion om artikeln