Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dubbelsmällen: Varken Barkov eller Jokinen drar på sig lejondressen

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Aleksander Barkov och Jussi Jokinen, landslaget, 2015.
Bildtext Barkov och Jokinen har tidvis spelat i samma kedja i landslaget.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

Florida Panthers finländare Aleksander Barkov och Jussi Jokinen har meddelat att de inte är tillgängliga för spel i vårens VM-turnering i ishockey. Orsaken är skador.

När det stod klart att Floridas säsong tar slut i grundserien vattnades det i munnen hos många finländska ishockeyvänner – får lejonen både Aleksander Barkov och Jussi Jokinen till VM?

Svaret på den frågan blir nej, ingendera.

Båda har visat intresse för VM-medverkan, men skador sätter stopp. Barkov har lidit av en ryggskada största delen av året och även om han inte behöver operation är VM uteslutet.

Jussi Jokinen berättar å sin sida till tidningen Kaleva att han dras med knäproblem som sätter punkt för VM-planerna. Jokinen missade Panthers tre sista grundseriematcher på grund av skadan.

Barkov var Finlands fjärde bästa poängplockare i NHL denna säsong med 52 poäng (21+31) på 61 matcher, medan Jokinen samlade 28 poäng (11+17) på 69 matcher.

Tidigare under veckan har Patrik Laine och Rasmus Ristolainen lämnat återbud till VM. Däremot förstärker Julius Honka lejonens bakre led.

– Vi har en bra grupp. Vi följer fortfarande med de europeiska serierna och NHL-slutspelet, och hoppas få med spelare därifrån till VM. Vår situation är bra, intygar landslagets GM Jere Lehtinen till Yle Urheilu.

Diskussion om artikeln