Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Drama i Dortmund: CL-match uppskjuten efter explosion vid spelarbuss

Från 2017
Uppdaterad 12.04.2017 10:23.
Publiken lämnar fotbollstadion i Dortmund efter att Borussia Dortmund-matchen ställdes in den 11 april 2017, på grund av en explosion i spelarbussen.
Bildtext Publiken lämnar fotbollsstadion i Dortmund efter att matchen ställdes in.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Tre explosioner inträffade vid Borussia Dortmunds spelarbuss inför Champions League-match mot AS Monaco på tisdag kväll. Matchen blev uppskjuten.

Explosionen inträffade när Dortmunds buss var på väg från hotellet mot stadion. Klubben bekräftar incidenten på Twitter.

Dortmunds back Marc Bartra skadade sig i attentatet och opererades senare. I en tidigare tweet skrev klubben att ”spelarna är i säkerhet”.

Enligt den spanska radiokanalen Cope, som pratat med Bartras mamma, ska spelaren ha "mindre skador i armen".

Enligt poliskällor Bild tagit del av har det skett tre explosioner. Bilder på bussen visar att fönster har krossats. Polisen säger att det var fråga om ordentliga sprängladdningar som kan ha placerats i buskage vid vägen.

Matchen, som skulle börja klockan 21.45, har blivit uppskjuten på grund av incidenten. Ny tidpunkt är onsdag klockan 19.45.

– Hela laget är i chock. Det är bilder man inte får ut ur huvudet. Jag hoppas att laget kan vara konkurrenskraftigt i morgon efter en sån här krissituation, säger klubbchefen Hans-Joachim Watzke till tyska Sky.

Inget hot mot arenan

Enligt klubben ska det inte finnas någon hotbild mot fotbollsarenan i Dortmund.

– Det finns just nu ingen orsak för våra stadionbesökare att vara oroliga, skriver klubben.

Källor: FNB-TT-NTB

Diskussion om artikeln