Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

ÖN: Fängelsestraff för lettisk liga som stal båtmotorer

Från 2017
Uppdaterad 12.04.2017 08:12.
Suzuki utombordare
Bildtext Illustrerande arkivbild.
Bild: Mikael Crawford/Yle

En stor del av den lettiska ligan som har stulit båtmotorer runt om i Finland, också i Lovisa, Borgå och Sibbo, har dömts till mångåriga fängelsestraff. Det skriver tidningen Östnyland.

Enligt tidningen Östnyland har sju personer dömts i härvan med stulna båtmotorer. Östra Nylands tingsrätt dömde männen till mellan två och fem års fängelsestraff på tisdagen.

En av männen dömdes till fem år fängelse för flera fall av stöld och grov stöld. De övriga dömdes till fyra års fängelse, tre och ett halvt års fängelse, två års fängelse samt ett och ett halvt års fängelse.

Tidningen skriver också att två av de åtalade kom lättare undan. De dömdes till tre månaders fängelse för medhjälp. En tredje man dömdes till böter för att ha gömt undan stöldgodset.

Domen är 330 sidor lång.

Stal båtmotorer för hundratusentals euro

Det var i januari som bland annat Yle Östnyland rapporterade om en lettisk liga som misstänktes ha stulit båtmotorer på olika håll i Finland, bland annat i Lovisa, Sibbo och Borgå.

Fallet nystades upp i fjol somras efter att de misstänkta gärningsmännen försökte stjäla en utombordsmotor i Borgå och deras bil fastnade i sanden på stranden.

Värdet på de stulna motorerna uppskattas ligga på över 600 000 euro.

Rättegången i Östra Nylands tingsrätt ägde rum i början av mars.