Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bartra opererades efter attacken : "Vi är chockade"

Från 2017
Uppdaterad 12.04.2017 18:20.
Marc Bartra getstikulerar med höger hand.
Bildtext Marc Bartra bröt armen och skadade handen i attacken.
Bild: All Over Press

Fotbollslaget Borussia Dortmunds spelarbuss var målet för tisdagens bombdåd. Det bekräftade stadens polis sent på tisdag. Försvararen Marc Bartra bröt armen i explosionerna och opererades.

Marc Bartra verkar vara den enda spelaren som skadade sig allvarligt i attacken som skakade Dortmund på tisdag.

På kvällen var uppgifterna motstridiga – nu står det klart att Bartra bröt strålbenet i ena armen och ådrog sig handskador i attacken. Bartra har opererats, skriver Dortmund på sin webbplats.

– Vi är alla chockade och tänker på Marc. Vi hoppas att han återhämtar sig snabbt, säger Dortmund-kaptenen Marcel Schmelzer.

Bartras gamla klubb Barcelona och Dortmunds ärkerival Schalke 04 hörde till dem som gav Bartra och Dortmund stöd på tisdag.

Spelarbussen målet

Dortmunds polischef och åklagare mötte pressen på tisdag, men var fåordiga på grund av utredningstekniska skäl. Det står ändå klart att Dortmunds spelarbuss var målet för dådet.

Tre explosioner inträffade då Dortmunds spelare skulle ta sig från spelarhotellet till Champions League-matchen mot AS Monaco. Matchen ställdes in på grund av explosionerna och kommer att spelas på onsdag kväll.

– Vi kommer att ha en stark polisnärvaro och kommer att göra allt i vår makt för att säkra att matchen kan genomföras säkert, säger polischef Gregor Lange enligt Dortmunds webbplats.

Dortmunds kapten Schmelzer säger att laget spelar för Bartra på onsdag.

Polisen berättar också att man funnit ett brev som har koppling till attacken.

Diskussion om artikeln