Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dortmunds målvakt om kaoset: ”Vi slängde oss på golvet”

Från 2017
Uppdaterad 12.04.2017 18:20.
Dortmundkeepern Bürki gestikulerar.
Bildtext Bürki var i händelsernas centrum.
Bild: All Over Press

Dortmunds målvakt Roman Bürki var i centrum av bombdådet – han satt bredvid Marc Bartra, som tvingades till operation. Efter knallen duckade alla. Vi visste inte om något mer skulle hända, säger Bürki till Blick.

Marc Bartra skadade armen och handen så illa i dådet att han tvingades till operation på tisdag. Bürki satt bredvid Bartra i bussen, på en av de bakre raderna.

Han berättar om osäkerheten till schweiziska Blick. Bürki säger att det handlade om regelrätta explosioner. Tre bomber hade placerats längs med spelarbussens rutt och exploderade.

– Alla duckade och de som kunde slängde sig på golvet. Vi visste inte om något mer skulle hända. Polisen tog sig snabbt till platsen och säkrade läget, vi var alla chockade ingen tänkte på fotbollsmatchen i den stunden säger Bürki.

Skador på Borussia Dortmunds spelabuss.
Bildtext Dortmunds spelarbuss tog rejält med stryk.
Bild: All Over Press

Åklagaren: Ett mordförsök

Dortmunds polis och åklagare Sandra Lücke gick tidigare ut med att spelarbussen var målet för attacken. Nu utreds det inträffade som ett mordförsök, säger Lücke.

Efter smällarna hittade polisen ett brev som har anknytning till attacken. Matchen mot Monaco i Champions League spelas redan på onsdag, med start klockan 19.45 finländsk tid.

– Spelarna och tränarna var chockade. Nu måste vi kanalisera det på något sätt, säger Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke till BBC.

Diskussion om artikeln