Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bartras hälsning efter bombdådet: ”Jag mår mycket bättre nu”

Från 2017
Marc Bartra.
Bildtext Marc Bartra råkade illa ut i samband med attacken mot Borussia Dortmunds spelarbuss.
Bild: imago/Thomas Bielefeld/ All Over Press

Attacken mot Borussia Dortmunds buss drabbade allra mest Marc Bartra. Efter sin operation ger backen nu lugnande besked. ”All styrka till mina lagkamrater och supportrarna”, skriver han i ett Instagraminlägg.

Det var när Borussia Dortmunds spelarbuss rullade iväg mot gårdagens Champions League-kvartsfinal mot Monaco som det fruktansvärda skedde. Flera explosioner skakade bussen och matchen sköts fram ett dygn.

I attacken mot spelarbussen gick det allra värst för Marc Bartra. Den spanske backen tvingades åka till sjukhus. Där opererades han efter att ha brutit armen. Dessutom fick han handskador.

I dag laddade Bartra upp ett inlägg på sitt Instagramkonto. Där skriver han att det inte går någon större nöd på honom sett till omständigheterna och ger tummen upp på bilden.

– Som ni kan se mår jag mycket bättre. Tack för all support och alla meddelanden. All styrka till mina lagkamrater och Borussia Dortmunds supportrar till kvällens match!

"Blev chockad"

Bartras familj hade redan tidigare gått ut med ett första uttalande. Pappan José pratade med sin son efter operationen.

– Han sa att han mådde bra och hoppades få lämna sjukhuset om ett par dagar. Men det är sant att han blev chockad av explosionerna, sa han till spansk tv.

– Det första Marc hörde var en hög smäll. Han fick huvudvärk och sedan en allvarlig skada på sin arm. Han förstod aldrig riktigt vad som hände, men kände sig yrslig i fem minuter.

Diskussion om artikeln