Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dortmund-tränaren går åt Uefa – "som om en ölburk hade kastats mot bussen"

Från 2017
Uppdaterad 13.04.2017 10:41.
Thomas Tuchel ger spelarna direktiv.
Bildtext Tränaren Thomas Tuchel var upprörd efter matchen.
Bild: FRIEDEMANN VOGEL / All Over Press

Matchen mellan Borussia Dortmund och Monaco sköts upp med ett dygn efter tisdagens misstänkta bombattack. Efter förlusten är den tyska fotbollsklubben kritisk till att laget tvingades spela på onsdagen.

Efter matchen sparade Borussia Dortmund-tränaren Thomas Tuchel inte på krutet.

– Vi kände oss helt ignorerade, det meddelades: ”ni spelar imorgon”. Vi fick informationen via ett textmeddelande. De behandlade oss som om en ölburk hade kastats mot bussen, sade tränaren enligt nyhetsbyrån AFP.

Matchen skulle spelas på tisdag klockan 21.45 men sköts upp till onsdag klockan 19.45. Kvartsfinalreturerna spelas redan nästa vecka och på lördag tar Dortmund emot Eintracht Frankfurt i ligan. Något som innebar att de potentiella matchdatumen var begränsade.

– Beslutet huruvida vi skulle eller inte skulle spelas fattades i Nyon i Schweiz. Det var en rätt så maktlös känsla, fortsatte Tucher.

– Vi hade velat få mer tid för att bearbeta allt. Det finns spelare som lätt skakar av sig det. Men det finns också spelare som berörs djupare. De är mer eftertänksamma.

Uefa tolkade annorlunda

Det europeiska fotbollsförbundet Uefa, vars huvudkontor ligger i Nyon, uppfattade att Borussia Dortmund skulle ha varit beredda att spela på onsdagen.

– Vi var i kontakt med samtliga parter och fick aldrig någon information som tydde på att något av lagen inte vill spela, konstaterade en Uefa-representant.

Dortmund-spelarna var berörda efter matchen.

– Vi visste att det inte skulle bli lätt att fokusera på fotboll, sade Nuri Sahin. Först när jag kom hem och min fru och son väntade på mig insåg jag hur lyckligt lottade vi var.

Han fick medhåll av Julian Weigl.

– Många av killarna sov lika lite som jag. Det finns ingen gyllene väg för att hantera det eftersom vi inte tidigare har varit med om något liknande.

Returen spelas i Monaco på onsdag och där behöver Borussia Dortmund vinna för att vända 2–3-underläget.

Diskussion om artikeln