Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ordentlig tavla av Kilpeläinen – sjunde match väntar

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Eero Kilpeläinen deppar efter insläppt mål
Bildtext Eero Kilpeläinen fick kapitulera redan i den andra minuten.
Bild: Lehtikuva

Eero Kilpeläinen släppte in ett skott från halva plan då JYP utjämnade semifinalserien. JYP vann matchen med 4–2 och tvingade fram en sjunde match.

KalPa hade ikväll chansen att avgöra semifinalserien mot JYP och ta sig till final för första gången sedan våren 1991. Det gick inte vägen och det blir istället en sjunde och avgörande match på lördag.

KalPas målvakt Eero Kilpeläinen har hållit nollan tre gånger i matchserien mot JYP. Men i den sjätte matchen stod han för en tavla direkt i den första perioden.

Matchen var bara två minuter gammal då Mikko Kuukka dumpade pucken mot mål från mittzonen. Kilpeläinen var inte helt med på noterna och pucken gick in mellan benen.

En mardrömsstart för Kilpeläinen och för KalPa som var nära att åka på ytterligare ett baklängesmål några minuter senare men den gången gick pucken i stolpen.

Fyra mål på tio minuter

JYP:s ledning höll halvvägs in i den andra perioden. Då vaknade KalPa till ordentligt. Först kvitterade Jaakko Rissanen och sex minuter senare gjorde backen Mikael Seppälä 2–1.

Det här var ändå JYP:s match och på en minut och tolv sekunder vände man underläge till ledning i slutet av perioden. Joonas Nättinen kvitterade och Juha-Pekka Hytönen gav JYP ledningen igen.

Med fyra minuter kvar att spela gjorde Anssi Löfman 4–2 vilket också blev slutresultatet.

Resultat:

JYP – KalPa 4–2

Diskussion om artikeln