Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klart: Button ersätter Alonso i Monaco

Från 2017
Fernando Alonso och Jenson Button, 2014
Bildtext Alonso kör Indy, då kör Button Formel 1.
Bild: EPA / All Over Press

När Fernando Alonso kör Indy 500 blir en plats i McLaren-stallet vid Formel 1 Grand Prixt i Monaco ledig. Den platsen fyller stallet nu med trotjänaren Jenson Button.

McLaren-föraren Fernando Alonso ställer sig på startstrecket i legendariska Indianapolis 500 i maj, samtidigt som Monacos Grand Prix går av stapeln. Spekultationerna om ersättare efter Alonsos besked kom snabbt igång och redan tidigt var det klart att Jenson Button hörde till en av förhandsfavoriterna.

På långfredagen bekräftade stallet att Button gör comeback i Formel 1.

- Jag har vunnit här förr, 2009, och banan är en av mina största favoriter. Det är en klurig gatubana där en bra förare kan göra skillnad. Även om stallet inte inlett säsongen så bra tror jag att vi har goda förutsättningar i Monaco att klara oss jämfört med de snabba banorna där Fernando och Stoffel Vandoorne tidigare tävlat, säger Button på stallets webbplats.

Jenson Button, som avslutade Formel 1-karriären efter förra säsongen vann världsmästerskapet år 2009 och körde för McLaren mellan 2010 och 2016.

Om och när han startar i Monaco, blir det hans 306:e F1-start i karriären. Av de tidigare 305 starterna slutade 15 i seger.