Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Di Maria räddade PSG: ”Fanns inga marginaler”

Från 2017
Ángel Di Maria.
Bildtext Ángel Di Maria blev PSG:s hjälte.
Bild: EPA

PSG fick svettas för det, men nu ligger trycket åter på Monacos axlar. Ángel Di Marias tvåmålskväll frälste det pressade Parislaget.

Titelstriden i Frankrike är på väg att bli en tvålagsduell ända till målsnöret. Europas målfarligaste gäng heter Monaco – och just nu är det också Paris Saint-Germains nagel i ögat.

PSG, som har fyra raka ligaguld, håller på att slarva bort titeln. Monaco i all ära, det är Parisklubben som har allt att förlora med alla sina pengar.

I går kväll lyckades den franska ligatvåan ända hålla trycket uppe. PSG slog luriga Angers med 2–0 efter två fullträffar av Ángel Di Maria.

"Fortsätter att jaga"

Argentinaren hittade rätt efter en knapp halvtimme och säkrade segern med fem minuter kvar att spela.

– De där två målen var jätteviktiga. Jag är väldigt glad att göra det för laget, säger Di Maria till fransk tv.

– Vi visste att det här skulle bli knepigt. Monaco hade också svårigheter att vinna här, men det fanns inga marginaler för misstag. Vi lyckades vinna och fortsätter att jaga.

Överlägsen målskillnad

Just nu har Monaco ändå ett drömläge i Ligue 1. Sent i kväll möter man nästjumbon Dijon på hemmaplan och förväntas ta en enkel seger – trots att dusten ligger mittemellan kvartsfinalmötena med Borussia Dortmund i Champions League.

Där har Monaco övertaget efter 3–2-segern i Tyskland. I ligan kan man ta tillbaka sin trepoängsledning i afton. Dessutom är Monacos målskillnad överlägsen, så i praktiken är avståndet ner till PSG fyra poäng.

Så ser tätduons återstående program ut:

Monaco: Dijon (h), Lyon (b), Toulouse (h), Nancy (b), Saint-Étinne (h), Lille (h), Rennes (b).
PSG: Montpellier (h), Nice (b), Bastia (h), Metz (b), Saint-Étienne (b), Caen (h).

Resultat:

Angers–Paris SG 0–2 (0–1)

Diskussion om artikeln