Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Forssell nobbade flytt till Spanien: ”Funderade länge”

Från 2017
Uppdaterad 28.04.2017 20:47.
Mikael Forssell.
Bildtext Mikael Forssell ska försöka göra mål i HIFK den här säsongen.
Bild: Lehtikuva

Spanien, Indonesien, Malaysia. Mikael Forssell hade alternativ att bolla med, men till slut fällde familjesituationen avgörandet, säger HIFK-anfallaren till Ilta-Sanomat.

I dagens hemmapremiär mot JJK kan HIFK:s nyaste tillskott Mikael Forssell göra sin debut. I måndags blev det klart att han kritade på för ett år med Helsingforsklubben.

– Självklart tror och hoppas jag att jag fortfarande kan göra mål. Jag har mycket att ge och jag vill spela fotboll. Jag är väldigt tacksam att jag får den chansen i HIFK, sa han då.

Forssell har tränat med HIFK hela vintern, men det var nära att det blev något helt annat än spel i fotbollsligan. Anfallaren, som är landslagets näst bäste målskytt någonsin, säger till Ilta-Sanomat att det fanns andra erbjudanden på bordet.

– Jag var väldigt nära ett kontrakt med Marbella. Jag känner deras tränare väl. Jag var där i november och jag har en lägenhet där.

Marbella spelar på den tredje högsta nivån i Spanien. Till slut fällde ändå familjesituationen avgörandet.

– Jag funderade länge tillsammans med min fru, men vi beslöt oss för att stanna i Helsingfors. Jag hade också ett par penningstinna erbjudanden från Indonesien och Malaysia.

Diskussion om artikeln