Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wenger: Vi spränger inte banken för Sanchez

Från 2017
Arsène Wenger.
Bildtext Arsène Wenger behåller inte Alexis Sanchez till vilket pris som helst.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Ska Arsenal lyckas behålla Alexis Sanchez? Enligt Arsène Wenger kommer klubben inte att satsa allt på fixstjärnan. "I slutändan kan man bara betala det man har råd med", säger Arsenaltränaren.

Långdansen kring Alexis Sanchez fortsättning i Arsenal har pågått ett tag. Chilenaren sitter i ett perfekt förhandlingsläge. Han har ett år kvar på kontraktet, är klubbens viktigaste spelare och många storklubbar slåss för hans namnteckning.

Med klubbar som Manchester City, Paris Saint-Germain och Chelsea på jakt efter juvelen borde Arsenal vara villigt att hosta upp mycket för Sanchez.

Enligt uppgifter har Arsenal erbjudit ett kontrakt på 300 000 pund i veckolön. Det skulle slå sönder Arsenals lönebalans. Ändå är frågan om erbjudandet räcker.

"Klubben kommer först"

Arsenal har gått knackigt och riskerar att missa Champions League-spel nästa säsong. Utgången i vårens toppstrid kan påverka Sanchez beslut.

– En del säger att jag bara ska ge honom vad han vill, men då tar man inte hänsyn till lönestrukturen alls och det riskerar att sätta klubben i problem. Därför måste man vara förnuftig. Klubben måste alltid komma först, säger Wenger enligt The Guardian.

Det är alltså inte aktuellt att spränga banken för att säkra största stjärnan.

– De bästa spelarna är viktiga, men i slutändan kan man bara betala det man har råd med. Numera tjänar spelarna så mycket pengar. Vi måste se över hela truppen.

Alexis Sanchez gestikulerar uppgivet.
Bildtext Alexis Sanchez.
Bild: All Over Press

Lukrativt avtal från Kina

Arsenals form är urusel. Just nu ligger man sexa, sju poäng från den sista Champions League-platsen. I perioder har Sanchez frustration över lagets mediokra insatser synts tydligt.

Nu jagar många europeiska klubbar honom. Dessutom uppges en kinesisk klubb ha erbjudit honom ett lukrativt avtal på 400 000 pund i veckan.

– Varje klubb och varje spelare måste ta beslut. Spelarnas första prioritet är att spela med de bästa spelarna i den bästa ligan. Man vill ha den bästa kombinationen av nivå och pengar och den finns just nu i England. Enligt mig är Kina inte ens värt att diskutera, säger Wenger.

Diskussion om artikeln