Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kalasträff av Obilor – HJK och IFK Mariehamn kryssade

Från 2017
Uppdaterad 28.04.2017 20:46.
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Se målen i matchen IFK Mariehamn - HJK - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Faith Friday Obilor stod för ett riktigt drömmål när HJK spelade oavgjort mot IFK Mariehamn i dag. Backen slog till med ett snyggt volleyskott i den första halvleken.

HJK hade inför dagens match mot fjolårsmästarna IFK Mariehamn tagit sex poäng på två matcher. Idag fick den stora guldfavoriten nöja sig med ett kryss.

– Vi visste att de skulle slå långa bollar på hemmaplan, försöka vinna andrabollen och på det sättet anfalla. Nu är det bara att fortsätta, sa HJK:s Juha Pirinen till ISTV

HJK tog ledningen då en halvtimme hade spelats. Moshtagh Yaghoubi lyfte in en frispark i straffområdet och backen Faith Friday Obilor dunkade in 1–0 med ett snyggt volleyskott.

IFK:s målvakt Andreas Vaikla var chanslös då Obilor fick stå helt ensam och ladda. Obilors pärla kan mycket väl utses till årets mål då säsongens sammanfattas i höst.

I premiären lyckades IFK Mariehamn vända underläge till seger mot nykomlingen JJK. Mot HJK hämtade man också in ett underläge.

I den 73:e minuten nådde Brian Span högst på Robbin Sellins inlägg och nickade in kvitteringen.

– Det var en ganska tuff match men vi fick en poäng och det är ett ganska bra resultat, sa IFK:s back Aapo Mäenpää till ISTV

SJK förlorade på hemmaplan

I Seinäjoki fick matchen mellan SJK och Ilves skjutas upp en halvtimme på grund av snöfall. När matchen väl började var det Ilves som knep tre poäng.

Youness Rahimi och Tuco gjorde Ilves mål i 2–1-segern. SJK:s mål gjordes av nyförvärvet Erfan Zeneli i början av den andra halvleken.

Mikael Forssell gjorde idag debut för HIFK då han ersatte Juho Mäkelä i den 63:e minuten. Forssell lyckades inte näta i sin första match för klubben och matchen mot JJK slutade oavgjort 0–0.

Resultat:

IFK Mariehamn – HJK 1–1

HIFK – JJK 0–0

SJK – Ilves 1–2

Diskussion om artikeln