Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Forssell nöjd att få spela i HIFK: ”I den här branschen byter man lag”

Från 2017
Uppdaterad 28.04.2017 20:46.
Mikael Forsell med bollen uppvaktas av en motståndare
Bildtext Mikael Forsell spelade en dryg halvtimme mot JJK.
Bild: Lehtikuva

HIFK har på två matcher ännu inte lyckats göra mål i fotbollsligan. Mot JJK lyckades inte heller nyförvärvet Mikael Forssell spräcka nollan och efterlyser nu ett snabbare anfallsspel.

HIFK inledde säsongen med att spela 0–0 mot PS Kemi på bortaplan för en vecka sedan. Samma resultat blev det också i hemmapremiären mot JJK.

Mikael Forssell värvades till klubben för att göra mål men på en dryg halvtimme lyckades han inte öppna målkontot mot JJK.

– Det kändes bra att vara tillbaka på planen. Jag gjorde inget mål och vi lyckades inte skapa press på slutet så det måste förbättras till nästa match.

– Vi måste bil lite snabbare i anfallsspelet och få in bollen i boxen. Vi kommer nära men den sista avgörande passningen fattas. Får vi inte in bollen så skapar vi inte chanser, säger han till Yle Sporten.

Mikael Forsell i HIFK:s tröja
Bild: Lehtikuva

”I den här branschen byter man lag”

Forssell har varit starkt förknippad med HJK under sina år i den inhemska ligan men valde nu att gå över till lokalkonkurrenten HIFK. Själv vill han tona ned uppståndelsen lite.

– Jag känner killarna och tränat länge med laget. I den här branschen byter man lag så det är helt normalt, säger han.

Forssell hade anbud från klubbar utomlands men valde till slut att stanna i Finland och skriva på för HIFK.

– Det fint att få spela här. Jag njöt väldigt mycket idag. Synd bara att jag inte kunde göra mål men nästa gång, säger han.

Diskussion om artikeln