Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kapanens drömkväll – Torontos hjälte i förlängningsdrama

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Programmet är inte längre tillgängligt
Kapanen frälste Toronto i förlängningen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Vilken match, vilken thriller. Det mesta hände när Toronto kvitterade slutspelsserien mot Washington. Hjälte? Givetvis Kasperi Kapanen, de stora matchernas man. ”Det är helt sjukt vilka avgörande mål han gör hela tiden”, säger lagkamraten William Nylander.

Vilket dygn det har varit för Kasperi Kapanen. Till lunch fick han se sin moderklubb KalPa ta sig till finalserien i hockeyslutspelet här hemma.

Till kvällskaffet fick han tugga i sig sin allra bästa NHL-afton. Han blev Toronto Maple Leafs stora hjälte när laget kvitterade slutspelsserien mot Washington Capitals.

Kapanen gjorde sitt första mål i NHL förra helgen mot Pittsburgh. Det blev också finländarens enda fullträff i grundserien.

I slutspelet har han nu fördubblat den målskörden. I slutet av den andra perioden mot dunkade Kapanen in 2–2. Det var ändå bara början på hans pangkväll.

Avgjort efter 4,5 perioder

Toronto ledde efter två perioder, men Nicklas Bäckström kvitterade för Washington i mitten av den tredje. Det blev förlängning – och den pågick en god stund.

Efter fyra perioder stod det fortfarande 3–3. Då klev Kapanen fram och avgjorde i den femte.

Brian Boyle stod för en fullständigt magisk passning när han lurade bort Washingtonförsvaret och målvakten Braden Holtby. Boyles backhandpassning från en position bakom mållinjen gav Kapanen ett gyllene läge att sätta dit segerpucken.

Kapanen, som har en vana att avgöra viktiga matcher från bland annat finalen i junior-VM på hemmaplan förra året, gjorde inget misstag. Efter 91.53 var det klappat och klart i dramat.

– Det är helt sjukt vilka avgörande mål han gör hela tiden. Men han förtjänar det också, jag är verkligen glad för hans skull. Han har haft en väldigt speciell säsong i år, säger William Nylander till Sportbladet.

"Blir ett jäkla tryck"

1–1 i matchserien – och nu vänder Maple Leafs hem till Toronto med ett utmärkt läge.

Slutspelsintresset i hockeystaden ligger vid kokpunkten och det lär bli ett sällan skådat tryck i Air Canada Centre.

– Det här var otroligt skönt, såklart. Det är det största jag varit med om som hockeyspelare. Nu ska det bli fruktansvärt roligt att spela inför våra egna fans. Det kommer bli ett jäkla tryck, säger Nylander.

Videobilder från Viasat.

Resultat:

Ottawa Senators–Boston Bruins 4–3 e. förl. (0–0, 1–3, 2–0, 1–0)
Boston: Tuukka Rask 25/29 räddningar.
1–1 i matcher.

Washington Capitals–Toronto Maple Leafs 3–4 e. förl. (0–1, 2–2, 1–0, 0–1)
Toronto: Kasperi Kapanen 2+0.
1–1 i matcher.

Chicago Blackhawks–Nashville Predators 0–5 (0–1, 0–2, 0–2)
Nashville: Pekka Rinne 30/30 räddningar, 0+2.
2–0 i matcher till Nashville.

Anaheim Ducks–Calgary Flames 3–2 (2–1, 0–1, 1–0)

2–0 i matcher till Anaheim.

Diskussion om artikeln