Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tranchand stark i premiären – Portin trea

Från 2017
Uppdaterad 16.04.2017 15:57.
Fredric Portin, VM 2016.
Bildtext Fredric Portin inledde med en tredje plats i Toppligan.
Bild: Finlands orienteringsförbund

Fransmannen Frederic Tranchand som tävlar för Paimion Rasti var överlägsen i årets första deltävling i Toppligan i orientering. Fredric Portin som tävlar för samma klubb gick i mål som trea.

Årets första deltävling avgjordes i skogarna i Pemar i Egentliga Finland. Och det blev en hemmalöpare som knep segern på den 6,8 kilometer långa banan.

Frederic Tranchand kopplade tidigt greppet och vann till slut med en minut och 39 sekunder före Elias Kuukka från Tampereen Pyrintö.

Fredric Portin som också tävlar för Paimion Rasti låg inledningsvis tvåa i tävlingen men efter ungefär sex kilometer tappade han till en fjärde plats. Portin avslutade ändå starkt och gick i mål som trea.

– Jag hade ingen chans att utmana Frederic idag. Jag var lite osäker inför tävlingen så som helhet kan jag vara nöjd, sa Portin till Yle efter tävlingen.

Avståndet upp till segraren Tranchand blev en minut och 42 sekunder. Upp till Kuukka på andra plats var avståndet bara tre sekunder.

Otto Simosas från OK Trian slutade på sjunde plats.

I damernas tävling över 5,7 kilometer gick segern till Venla Harju från Tampereen Pyrintö. Hon vann med 25 sekunder före Marika Teini från SK Pohjantähti.

Samtliga resultat från den första tävlingen i Toppligan hittar ni här.

Diskussion om artikeln