Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Osalas mål hjälpte inte – SKA är mästare i KHL

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
SKA-spelarna firar mål
Bildtext SKA har vunnit Gagarin Cup den här säsongen.
Bild: /All Over Press

SKA S:t Petersburg har vunnit Gagarin Cup för andra gången i klubbens historia. SKA besegrade idag Metallurg Magnitogorsk med 5–3 i den femte finalmatchen.

Regerande mästarna Metallurg Magnitogorsk var rejält pressat inför den femte finalen mot SKA S:t Petersburg. Laget var tvunget att vinna på hemmaplan annars skulle guldet gå till gästerna.

SKA var ändå för starka idag och därmed fick Mikko Koskinen och Jarno Koskiranta lyfta bucklan den här säsongen. Koskinen spelade i klubben också säsongen 2014–15 då laget vann sitt första KHL-mästerskap.

Osala gjorde mål igen

Oskar Osala har gjort en bra säsong i KHL och det var också han som gav Magnitogorsk ledningen i matchen. Tommi Santala spelade fram Osala som satte 1–0 åtta minuter in i den första perioden. Pucken gick in i mål via Mikko Koskinens plockhandske.

Målet var Osalas sjätte i slutspelet den här säsongen och på många sätt väldigt likt det han gjorde i den fjärde finalen i fredags.

Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Oskar Osala gör 1-0 i den femte KHL-finalen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

SKA vände och vann mästerskapet

I början av den andra perioden ökade sedan Viktor Antipin på till 2–0 men Magnitogorsk ledning var allt annat än säker.

SKA spelade riktigt bra i den andra perioden och lyckades vända på steken på drygt sju minuter. Nikita Gusev, Alexander Barabanov och Jevgenij Dadonov gjorde i tur och ordning mål då SKA gick från 0–2 till ledning med 3–2 i mitten av perioden.

SKA rivstartade också den tredje perioden och Ilja Kovaltjuk gjorde 4–2 efter endast nio sekunder men Jaroslav Kosov reducerade för Magnitogorsk knappt en minut senare.

I slutet av den sista perioden pressade Magnitogorsk på ordentligt för en kvittering men Mikko Koskinen höll tätt och med minuten kvar att spela satte Sergej Plotnikov 5–3 i tom kasse.

Resultat:

Metallurg Magnitogorsk – SKA S:t Petersburg 3–5

SKA vann finalserien med 4–1 i matcher

Diskussion om artikeln