Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ödesmatch i arktiska förhållanden - VPS reser till Rovaniemi

Från 2017
Uppdaterad 28.04.2017 20:45.
VPS-tränaren Petri Vuorinen fick se sitt lag besegrat.
Bildtext VPS-tränaren Petri Vuorinen får dra ner mössan för öronen i kalla Rovaniemi.
Bild: Yle / Tomi Hänninen

Fotbollsligalaget VPS har inlett säsongen med två raka förluster och åtta insläppta mål. På måndagen väntar en tuff bortaresa till Rovaniemi, där hemmalaget RoPS är piskat att vinna efter premiärförlusten i Åbo.

För Petri Vuorinen och VPS har säsongsinledningen varit tuff, efter 0-5 förlusten mot HJK i premiären blev det stryk mot lokalrivalen SJK i hemmaderbyt med 1-3.

– Vi kommer säkerligen att se två taggade lag som vill förbättra det egna spelet rejält. Vi måste komma ihåg att bägge lagen kan mycket bättre och gör det bäst genom att koncentrera sig på det egna spelsättet, säger Vuorinen på klubbens webbplats.

Väderleksrapporten utlovar nollgradigt vinterväder vid Centralplan i Rovaniemi, men Vuorinen tror inte att de yttre förhållandena kommer att vara avgörande. Ifjol förlorade VPS 0-2 i Rovaniemi på sitt enda besök till staden.

– Det är sant att Rovaniemi har varit besvärligt för oss. Förhållandena är lite annorlunda. Det utlovades temperaturer kring minus tio till natten och svalt kommer det att vara på matchdagen också. Vi har tränat utomhus länge redan, så det blir nog ingenting som överraskar oss.

Vuorinen har inga nya skadebekymmer inför matchen mot RoPS, däremot kan han igen räkna med Sebastian Strandvall på mittfältet.

Malinen lovar förbättring

Vuorinens kollega Juha Malinen har haft en del att fundera på efter 2-6 förlusten i Åbo i premiären. Nederlaget är redan analyserat och fokus ligger nu helt på VPS.

– Det spelar gärna utgående från den egna försvarslinjen och använder antingen tre eller fyra backar. Bollinnehavet är i deras gener. VPS slår flest passningar av alla lag i ligan och försöker dessutom vinna boll genom aktiv press, förklarar Malinen på RoPS webbplats.

Malinen är medveten om de problem hans lag hade mot ett aktivt anfallande Inter i Åbo, men lovar att det är ett annat RoPS som springer ut på plan i hemmapremiären.

– Vi kan inte utgå från att allting blir bra på ett par dagar, men jag garanterat att vi ser ett bättre RoPS på måndag. Laget har uppträtt till sin fördel och spelarna har lyssnat och tagit till sig. Nu är det roligt att gå mot nya utmaningar.

I måndagens andra ligamatch möts KuPS och FC Inter i Kuopio. Både i Rovaniemi och Kuopio är det avspark klockan 16.00.