Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Djokovic chanslös – Kontinen/Peers klara för kvarten

Från 2017
John Peers, Henri Kontinen.
Bildtext John Peers och Henri Kontinen jagar den tunga grustiteln i Monte Carlo.
Bild: EPA

Singel och dubbel är två helt skilda saker. Singelvärldstvåan Novak Djokovic hade inget att hämta när dubbelvärldsettan Henri Kontinen och hans partner John Peers avancerade i Monte Carlo.

Nyligen tog Henri Kontinen steget upp som världsetta i dubbel. Tillsammans med John Peers har Kontinen dundrat in som tennisens främsta dubbelpar.

Den här veckan jagar finländaren och australiensaren en tung titel i den första stora grusturneringen den här säsongen. I fjol blev det stryk i kvartsfinalen i Monte Carlo. I år är duon framme vid det stadiet igen.

Kontinen/Peers dansade sig vidare dit i dagens match mot Novak Djokovic och Viktor Troicki. Siffrorna 6–3, 6–4 talar sitt tydliga språk. Vilket motstånd som väntar i kvarten är fortfarande oklart.

Novak Djokovic.
Bildtext Novak Djokovic har inte visat någon vidare form.
Bild: imago/PanoramiC/ All Over Press

För Djokovics del var dagens dubbelinsats bara ytterligare en smärtsam påminnelse om att säsongen inte har startat som han vill. Serben vann säsongens första turnering i Doha, men sedan dess har det gått trögt för den tidigare världsettan.

I singelturneringen är Djokovic kvar, men han hade stora problem med Gilles Simon i den andra omgången. Djokovic tappade set och tog det avgörande setet med tajta 7–5. I nästa runda väntar spanjoren Pablo Carreno Busta, 19:e på världsrankningen.