Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Pohjalainen: Wasalandia kan få nytt liv

Från 2017
Uppdaterad 20.04.2017 10:42.
Ingången till den stängda nöjesparken Wasalandia.
Bild: Yle/Rolf Granqvist

Nöjesparken Wasalandia i Vasa kan få nytt liv skriver dagens Pohjalainen. Ett gäng företagare har köpt den nedlagda nöjesparken av Puuharyhmä och planerar nu en ny park, Craft Park, som ska erbjuda många olika slags upplevelser.

Om ett år hoppas företagarna den nya parken ska vara i full gång och då bland annat erbjuda någonting för alla åldersgrupper.

Det ska finnas bland annat lekparker, dansbanor, skejtramp och ett ölbryggeri på området. Dessutom ska det ordnas både öl och mat festivaler i Craft Park säger Tommi Kypärä som en av initiativtagarna till Pohjalainen.

Bondby

Restaurangerna på området kommer att bjuda på närproducerad mat och initiativtagarna hoppas att lokala producenter intresserar sig för Craft Park.

De befintliga byggnaderna kommer att användas och göras om så att de hela ska påminna om en österbottnisk by. Byggnaderna kommer bland annat att målas med rödmylla. Parken ska vara i gång året runt.

Som bäst söker man finansiering för projektet genom att sälja aktier.

Wasalandia stängdes 2015

Det var i december 2015 som Puuharyhmä tog beslutet att stänga nöjesfältet, och under vintern och våren plockades det mesta i sär. Puuharyhmä ägs i sin tur av det spanska bolaget Aspro 41.

Sedan stängningen har man haft en del problem med ungdomar som bryter sig in och söndrat saker. Förra sommaren hade föreningen Vaasa airsoft verksamhet på området, och hade ett avtal med Wasalandias ägare, Puuharyhmä. De hoppas få spela airsoft på området ännu i sommar, trots att de ännu inte har fått något besked.

Marken ägs av Vasa stad.

Diskussion om artikeln