Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nytt mirakel aldrig aktuellt – Barcelona nollades av Juventus

Från 2017
Juventus försvar imponerade stort i kvartsfinalens dubbelmöte mot Barcelona.
Bildtext Juventus försvar imponerade stort i CL-kvartsfinalens dubbelmöte mot Barcelona.
Bild: All Over Press

Mot PSG gjorde Barcelona sex mål på en hemmamatch och stod för Champions League-historiens mäktigaste vändning. Mot Juventus gjorde ”Barca” inte ett enda mål på 180 minuter och försvann snöpligt ur turneringen.

Trots Juventus övertygande 3–0-seger hemma över Barcelona i det första mötet var katalanerna inte helt uträknade i Champions League kvartsfinaler. I omgången innan vände ju Barcelona 0–4 till avancemang mot PSG, efter en högdramatisk 6–1-seger på hemmaplan.

Men de som laddat för ett nytt mirakel på Camp Nou insåg snabbt att Juventus stenhårda försvarsmur är en helt annan sak än Parislagets bräckliga defensiv.

Buffon, Bonucci, Chiellini ...

Med Gianluigi Buffon i mål och Leonardi Bonucci–Giorgio Chiellini som omutligt mittbackspar var spänningen långt borta. Juventus släppte inte in ett enda mål. 0–0 i Barcelona betyder att Juventus avancerar med 3–0 totalt.

– Vi stängde ner alla ytor. Att göra tre mål i första matchen och sedan inte släppa in något mål på Camp Nou är bevis på att vi är ett bra lag. Jag tror att alla vill undvika oss nu, sade Bonucci i tv-intervjun efter matchen.

Mbappé historisk tonåring

När Monaco tog hand om den fjärde semifinalplatsen spelade Europas hetaste tonåring på nytt huvudrollen. 18-årige anfallssensationen Kylian Mbappé visade vägen med ett tidigt 1–0 mål.

Till slut vann Monaco hemmamatchen med 3–1 och tog sig till semifinal med totalsiffrorna 6–3. Mbappés mål betydde att han blev den första spelaren i Champions League som gjorde mål i sina fyra första slutspelsmatcher i turneringen.

Monaco och Juventus gör de två Madridklubbarna Atlético och Real sällskap i semifinallottningen som genomförs vid lunchtid på fredag. Lottningen sänds på Yles Arena med start klockan 13.

Diskussion om artikeln