Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Muren Kilpeläinen svårknäckt nöt för Tappara – KalPa tog andra raka skalpen

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Gulklädda KalPa-spelare ger varandra näven efter gjort mål.
Bild: Jesse Karjalainen/All over press.

Tappara fick ingen lätt resa till Kuopio när den andra finalmatchen i FM-ligan i ishockey spelades. Trots ett klart övertag i skottstatistiken för gästerna var det hemmalaget KalPa som drog det längre strået då man utökade ledningen i matchserien till 2-0.

Under första perioden var det i stort sett spel mot ett mål som gällde. Eero Kilpeläinen fick mota elva puckar i KalPas mål, medan kollegan Dominik Hrachovina i Tapparamålet klarade sig undan med endast tre parader.

Så småningom fick Tappara resultat då Juhani Jasu pangade in 1-0 för gästerna efter en dryg kvart. Där tog emellertid leken slut för gästerna.

I den andra vände hemmalaget på steken. Inom loppet av fyra minuter gjorde KalPa två mål och gick upp i en ledning som stod sig ända till pausvilan.

Tappara tog timeout – KalPa nätade

Tappara var tvunget att under sista tjugo slutforcera för att inte råka ut för en ytterst obekväm finalsits – ett 0-2-underläge i matcher är inte helt omöjligt att knappa in i en matchserie, men det är ingen lätt uppgift.

Gästerna gick bet på den uppgiften. I början av den tredje tog Tappara timeout, men det straffade sig genast då Niko Mikkola satte 3-1 för hemmalaget.

Tappara lyckades ännu reducera utan målvakt, men närmare än så kom man aldrig.

En stor del i segern hade Eero Kilpeläinen, som motade 31 skott. Dominik Hrachovina i Tappara behövde bara göra elva parader.

Slutsiffrorna skrevs 3-2 till KalPa, vilket nu innebär att Tappara har en tuff nöt att knäcka om man ska vända detta underläge. trots detta hänger inte Tapparas chefstränare läpp:

– Vi har även tidigare varit i svåra situationer. Då behövs inga magiska trick. Man måste bara se möjligheten och tro på sig själv. Då får man mer ut av maskinen. Nog finns det att ta av ännu, sade chefstränare Jussi Tapola efter matchen till Yle.

Nästa match går av stapeln på lördag i Tammerfors.

Diskussion om artikeln